Ako prezident chce slúžiť ľuďom, nie politikom. Korčok uzavrel svoj účet, jeho zbierka patrí medzi najúspešnejšie

ta3
6.3.2024 16:58

Občiansky kandidát na prezidenta SR Ivan Korčok v stredu informoval, že sa mu vďaka podporovateľom podarilo na transparentnom účte dosiahnuť sumu 500-tisíc eur, teda zákonom stanovený limit na kampaň. Táto kampaňová zbierka sa zaradila medzi tie vôbec najúspešnejšie na Slovensku.

stiahnuť (2).jpg
Zdroj: Ivan Korčok

Korčokov príhovor

Korčok sa vo svojom príhovore poďakoval verejnosti.

"Poslali ste mi menšie dary, no aj dary v hodnote niekoľko tisíc dokonca desiatok tisíc eur, niektorí ma podporili jednorazovo, iní pravidelne, jeden z vás dokonca 26-krát. Podporili ma mladí, ale tiež množstvo seniorov s odkazom, že táto vláda si ich za 13. dôchodok nekúpi," zdôraznil s tým, že nemá za sebou ani množstvo veľkých sponozorov, ani stranícke rozpočty.

"Bez podpory vás, ľudí, by sme kampaň jednoducho utiahnuť nezvládli," uviedol Ivan Korčok.

Pozrite si archívnu reportáž z 1. februára 2024 o výzve Korčoka pre Pellegriniho.

Uzavrel transparentný účet

K utorkovému večeru prišlo na Korčokov transparentný účet 3 700 príspevkov od 3 300 darcov v priemernej výške približne 140€.

"Ľudia si na mojom transparentnom účte môžu pozrieť, na čo míňame finančné prostriedky. Veľkou položkou sú aj bilboardy," povedal. Tie stredajším dňom dostávajú nový vizuál s heslom slúžim ľuďom, nie politikom.

"Odráža to spôsob, akým by som chcel vykonávať post prezidenta - nezávisle, nestranne, bez príkazov zo straníckych centrál a hlavne v súlade s ústavou. Verím, že sa s touto víziou stotožní čo najviac občanov," doplnil Korčok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok