Sagan vyhral 3. etapu Eneco Tour, celkovo si opäť polepšil

TA3 TASR
21.9.2016 17:27

Slovenský cyklista Peter Sagan triumfoval v stredajšej tretej etape pretekov Eneco Tour. Jazdec stajne Tinkoff sa presadil v záverečnom špurte a trať dlhú 186 km z Blankenbergu do Ardooie zvládol za 4:10:36 hodiny. Na druhej priečke sa umiestnil Holanďan Danny Van Poppel z tímu Sky a tretí skončil Francúz Nacer Bouhanni z Cofidisu.

Stráca iba tri sekundy

Sagan sa vďaka triumfu posunul na druhé miesto celkového poradia, pričom na prvého Rohana Dennisa z Austrálie (BMC) stráca iba tri sekundy. Pre úradujúceho majstra sveta a Európy to bolo už dvanáste tohtosezónne víťazstvo. V prvej etape Eneco Tour skončil tretí, v druhej bol ôsmy.

výsledky 3. etapy (Blankenberge - Ardooie, 186,00 km):

1. Peter SAGAN (SR/Tinkoff) 4:10:36 h, 2. Danny van Poppel (Hol./Sky), 3. Nacer Bouhanni (Fr./Cofidis), 4. Dylan Groenewegen (Hol./Lotto NL-Jumbo), 5. Mark McNally (V.Brit./Wanty-Groupe), 6. Giacomo Nizzolo (Tal./Trek), 7. Martin Elmiger (Švaj./IAM), 8. Marcel Kittel (Nem./Quick Step), 9. Andre Greipel (Nem./Lotto), 10. Alexander Kristoff (Nór./Kaťuša) všetci rovnaký čas

celkové poradie:

1. Rohan Dennis (Aus./BMC) 8:35:24 h, 2. SAGAN +3 s, 3. Jos Van Emden (Hol./Lotto NL-Jumbo) +5, 4. Jasha Sütterlin (Nem./Movistar) +14, 5. Elmiger rovnaký čas, 6. Wilco Kelderman (Hol./Lotto NL-Jumbo) +15, 7. Matthias Brändle (Rak./IAM) rovnaký čas, 8. Primož Roglič (Slovin./Lotto NL-Jumbo) +16, 9. Taylor Phinney (USA/BMC rovnaký čas, 10. Marcel Kittel (Nem./Quick Step) +17

Rovinatá etapa

V stredu bola na programe rovinatá etapa na belgickom území. Krátko po štarte sa od pelotónu odtrhla päťčlenná skupina Jukija Araširo (Lampre-Merida), Martin Elmiger (IAM Cycling), Stijn Steels (Topsport Vlaanderen-Baloise), Jesper Asselman (Roompot-Oranje Peloton) a Mark McNally (Wanty-Groupe Gobert), ktorá si vytvorila slušný náskok. Po 90 km to bolo takmer sedem minút. Hlavné pole si ju dlho nevšímalo, no postupne ju začalo sťahovať a medzera sa medzi oboma skupinami výrazne skracovala.

Päťdesiat km pred cieľom to boli už len tri minúty. Pelotón však postupne zvoľnil tempo a prebral sa takmer neskoro. Kvinteto na čele malo totiž ešte desať kilometrov pred cieľom minútový náskok a zdalo sa, že svoj celodenný únik dokáže doviesť do úspešného konca.

Hektické záverečné kilometre im však nepriali, špurtérske tímy to nakoniec stihli a prevalili sa cez päticu asi len 200 metrov pred cieľom. Sagan predviedol v samom závere výborný výkon, keď sa prehnal okolo ďalších adeptov na triumf a cieľ preťal pred van Poppelom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok