VIDEO: V obci pod Tatrami vybuchla propán-butánová bomba. Ťažké popáleniny utrpeli dvaja bezdomovci

4.3.2024 10:49 , Aktualizované: 4.3.2024 15:57

V podtatranskej obci Lučivná vybuchla bomba s propán-butánom. Podľa redaktora ta3 Jozefa Slivenského sa to stalo v pivnici, v ktorej žili dvaja bezdomovci. Tí sú s ťažkými popáleninami v starostlivosti lekárov. Miestni obyvatelia tvrdia, že bolo spolunažívanie s nimi už dlho komplikované.

Ako informovalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského záchranného zboru (KR HaZZ) v Prešove, zranení utrpeli popáleniny rúk a tváre druhého stupňa, pričom sú v starostlivosti záchranárov.

Veľká rana

"Strašná šupa, taká rana bola. Ako keď niekedy lietadlá idú. S manželom sme rozmýšľali, čo to môže byť? V prvom rade vás napadne, že asi plyn," uviedla obyvateľka Lučivnej Viera Diabelková.

V provizórnom príbytku bezdomovcov vybuchol uniknutý a nahromadený propán-bután.

"Všade bola kopa dreva z tých dverí a trámov, ktoré uzatvárali túto pivnicu," opisuje situáciu starostka Lučivnej Monika Kičáková.

Fliaš s propán-butánom mali obyvatelia tejto pivnice hneď niekoľko. Zjavne týmto plynom aj kúrili. Ich spôsob života ľudí z okolia zarážal. 

K explózii došlo pred 9:00 h. Na mieste zasahovalo osem príslušníkov HaZZ s dvoma kusmi techniky.

Vyjadrenie riadiaceho dôstojníka HaZZ

"Po príchode na miesto jednotka Hasičského a záchranného zboru zistila, že pred týmto provizórnym objektom sa nachádzajú dvaja popálení ľudia, ktorí boli v šoku," hovorí riadiaci dôstojník OR HaZZ Poprad Branislav Bíro.

Kičáková dodala, že približne tri roky bývajú v tejto lokalite a pivnici, pretože "o vlastné bývanie prišli svojim pričinením, teda neplatením poplatkov a elektrickej energie."

Starostka netají, že šlo o problémový a neprispôsobivý pár. Obec mu niekoľkokrát podala pomocnú ruku. Nasledovalo však veľmi svojské poďakovanie.

"Urobil nám škody aj na obecnom úrade. Rozbil dvere, stoličky, steny, keď bol v podnapitom stave, bola s ním veľmi ťažká komunikácia," dodala.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok