Na dvor prezidentky sa vlámala neznáma žena, preskočila plot. Rezort vnútra sa bráni, že jeho úrad nepochybil

ta3
4.3.2024 09:05 , Aktualizované: 4.3.2024 15:05

Na dvor domu prezidentky Zuzany Čaputovej v Pezinku sa v noci vlámala neznáma žena. Incident pre TV Markíza potvrdil hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. Prezidentka aj jej rodina sú v poriadku. Na miesto dorazili vyšetrovatelia.

Ochranka hlavy štátu 25-ročnú ženu spacifikovala.

„Môžem potvrdiť, že v nočných hodinách neznáma žena preskočila plot a dostala sa na pozemok domu, v ktorom býva prezidentka Zuzana Čaputová. Okamžite zasiahla ochranka, ktorá ženu spacifikovala. Polícia začala tento bezpečnostný incident vyšetrovať,“ uviedol pre portál tvnoviny.sk Strižinec.

Podobný incident

V roku 2019 slovenské orgány dostali telefonát, v ktorom ich informovali, že v dome Čaputovej bola umiestnená bomba. Následne sa ukázalo, že išlo o falošný poplach zo strany psychiatrického pacienta.

Vyjadrenie polície

"Nakoľko zadržaná žena sa správala nepríčetne a javila známky požitia alkoholu prípadne omamných a psychotropných látok, bola na miesto privolaná rýchla zdravotnícka pomoc ktorá ženu následne previezla do jednej z nemocníc," informovala polícia.

Objasňovaním ďalších okolností tohto prípadu sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Pezinku. 

Pozrite si archívnu reportáž z 15. januára 2024 o tom, ako prezidentka vyznamenala 33 osobností.

Úrad sa bráni

Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií rezortu vnútra tvrdí, že nezlyhal ani nepochybil pri ochrane domu prezidentky. Uviedol to tlačový odbor Ministerstva vnútra SR.

"Môžeme potvrdiť, že túto noc došlo k spomínanému incidentu a policajti ÚOÚČ a diplomatických misií MV SR zaistili narušiteľku ihneď po preskočení plotu v areáli pred domom prezidentky. Ona ani jej dcéry neboli ohrozené ani neprišli do kontaktu s uvedenou osobou," priblížil rezort. MV sa viac k udalosti z bezpečnostných a taktických dôvodov nemôže vyjadrovať.

Zároveň poukázalo na to, že aj pre takéto incidenty je dôležité, aby mali traja najvyšší ústavní činitelia pridelené štátne rezidencie, ktoré by zabezpečovali adekvátnu úroveň ochrany.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok