Soros investuje pol miliardy do firiem, ktoré založili migranti

TA3 ČTK
20.9.2016 13:42

Americký investor George Soros vloží 500 miliónov dolárov do firiem, ktoré založili utečenci. Investícia by podľa neho mala pomôcť nielen migrantom, ale aj spoločnostiam, ktoré ich prijali. Soros to povedal pri príležitosti pondelňajšieho summitu Valného zhromaždenia OSN, ktoré bolo venované migračnej kríze.

Soros investuje pol miliardy do firiem, ktoré založili migranti
SITA/AP

"Budeme investovať do start-upov, do zavedených spoločností, do iniciatív so spoločenským významom a do firiem založených migrantmi a utečencami. Predpokladáme, že tieto investície budú ziskové. Ale naším primárnym cieľom je vytvoriť produkty a služby, ktoré skutočne pomôžu migrantom aj hostiteľským spoločnostiam," povedal Soros.

Zároveň Soros vyjadril presvedčenie, že jeho rozhodnutie bude motivovať ďalších investorov, aby sa pripojili k podpore firiem, ktoré prevádzkujú migranti.

Vysoký komisár OSN pre utečencov Filippo Grandi privítal Sorosov záväzok. "Investície pomôžu utečencom k tomu, aby sa mohli spoľahnúť sami na seba," povedal. "Utečenci potrebujú prístup k finančným a právnym službám, k vzdelaniu a k príležitostiam nájsť si zamestnanie. Domnievame sa, že súkromný sektor má jedinečnú možnosť pomôcť vytvoriť infraštruktúru potrebnú pre podporu týchto služieb," uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok