Zadržali afganského mladíka, mal stáť za výbuchom v New Yorku

TA3 ČTK TASR
19.9.2016 14:32

Americké orgány zatkli po prestrelke v štáte New Jersey 28-ročného Ahmada Khana Rahamiho a umiestnili ho do väzby - niekoľko hodín po tom, čo ho identifikovali ako podozrivého v prípadoch výbušných zariadení umiestnených v New Yorku a New Jersey.

Muž bol po prestrelke s políciou zaistený v meste Linden, ktoré leží neďaleko od newyorského Staten Islandu. Rahmani podľa CNN vypočujú v prípade sobotňajšieho výbuchu v Seaside Parku v New Jersey a výbuchu v prípade manhattanskej štvrti Chelsea.

Polícia má podozrenie, že tieto útoky, rovnako ako výbušné zariadenia nájdené v okolí, sú dielom teroristickej skupiny pôsobiacej v New Jersey a New Yorku.

Explózia v newyorskej štvrti Manhattan si v sobotu 17. septembra vyžiadala 29 zranených. Všetkých medzičasom prepustili z nemocnice. Rúrková bomba explodovala v sobotu aj v meste Seaside Park v New Jersey pri štartovacej čiare pred charitatívnymi pretekmi vojakov námornej pechoty a námorníkov, ale nikoho nezranila.

V blízkom meste Elizabeth v štáte New Jersey explodovalo dnes ráno jedno z piatich výbušných zariadení nájdených na miestnej železničnej stanici. K výbuchu došlo pri skúmaní podozrivého predmetu pomocou robota. Domová prehliadka v bydlisku Rahamiho sa začala po explózii tohto zariadenia na stanici. Polícia sa domnieva, že všetky tri incidenty spolu súvisia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok