Rosberg vyhral VC Singapuru a je opäť na čele priebežného poradia

TA3 TASR
18.9.2016 16:33

Nemecký jazdec tímu Mercedes Nico Rosberg triumfoval v nedeľu v nočnej Veľkej cene Singapuru seriálu MS F1. Nadviazal tak na triumf spred dvoch týždňov na VC Talianska v Monze, celkovo si pripísal na konto 22. víťazstvo v kolotoči F1, už ôsme v tejto sezóne.

Štvrtú priečku si vybojoval Räikkönen

Prepracoval sa tak na čelo priebežného poradia seriálu pred tímového kolegu a úradujúceho majstra sveta Lewisa Hamiltona. Ten skončil v nedeľu na tretej pozícii. Druhý prišiel do cieľa Daniel Ricciardo z Austrálie na Red Bulle, štvrtú priečku si vybojoval Fín Kimi Räikkönen na Ferrari.

Skvelým bojovným výkonom sa prezentoval minuloročný víťaz VC Sebastian Vettel z Nemecka na Ferrari, ktorý po technických problémoch v kvalifikácii odštartoval až z 22. miesta, ale do cieľa prišiel piaty. Víťazný Rosberg si dal pekný darček k jubilejným dvojstým pretekom v F1. Tridsaťjedenročný Nemec tak vyhral tri VC za sebou. V Singapure vyhral vôbec prvýkrát a v priebežnom poradí vedie pred Britom o osem bodov.

Štart "spestrila" nehoda

Do pretekov ani neodštartoval pre technické problémy Francúz Romain Grosjean z tímu Haas. Samotný štart "spestrila" nehoda Nemca Nica Hülkenberga, ktorého monopost Force India sa dostal do "sendviča" medzi Španiela Carlosa Sainza a Rusa Daniila Kvjata na Toro Rosso a skončil rozbitý na stene. Druhé kolo sa išlo cez boxovú uličku a v 3. kole išiel z trate safety car, takže preteky sa začali naplno.

Líder Rosberg si postrážil pozíciu a triumfoval systémom štart-cieľ, keď post lídra strácal len počas zastávok v boxoch. V závere ale dostala VC ešte poriadnu záplatku, keď Rosberg už jazdil dlho na mäkkých pneumatikách a strácal na Ricciarda skoro 2,5 sekundy na kolo. Austrálčan sa k nemu stále približoval, ale napokon to už nestihol a za víťazom zaostal o menej ako pol sekundy.

"Mám za sebou skvelý víkend tu v Singapure. Mal som výborné auto, hoci sme v priebehu pretekov mali problémy s brzdami a musel som ich aj šetriť. V závere som išiel pomalšie, no bojoval som," povedal víťaz vo flešrozhovore ešte na pódiu. O dva týždne je na programe VC Malajzie v Sepangu, 16. diel tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok