Stretli sa v klietke, najnovšie aj pred kamerami. Attila a Karlos sú rivalmi, no v ta3 sa zhodli: Sme vzormi pre ostatných

ta3
20.2.2024 22:15

V novembri roku 2019 sa slovenský bojovník Attila Végh stretol v prelomovom súboji s českým náprotivkom Karlosom Vémolom. Víťazne z neho vyšiel náš rodák z Dunajskej Stredy. Odvtedy sa hviezdy MMA zoči-voči v súboji nestretli. Výnimku spravili až v ta3, kde si to v relácii Král na ťahu rozdali v argumentačnom súboji.

Karlos Vémola a Attila Végh
Pravda/Robert Hüttner
Karlos Vémola a Attila Végh, v pozadí moderátor ta3 Braňo Král

Odveta sa blíži

Od zápasu storočia ubehli približne štyri roky. Víťazom sa stal slovenský bojovník. Odvtedy sa špekulovalo o tom, kedy a či vôbec sa uskutoční aj odveta. Attila sa od spomínaného zápasu stiahol z klietky, no ako uviedol, zápasy mu už chýbali.

Dohodli sa preto na termíne odvety, ktorá sa uskutoční 8. júna 2024. „Došiel na to teraz čas,“ dodal Attila.

Karlos sa na odvetu chystá už dlhé roky. „Mám za sebou šnúru zápasov a pre mňa tá príprava nikdy neskončila,“ povedal český bojovník. Podľa vlastných slov vedel, že k tej odvete dôjde, len nevedel kedy.

Je zvedavý, či jeho neprerušená príprava bude výhodou, alebo bude vďaka štvorročnej pauze vo výhode Attila. Zároveň zdôraznil, že Attila si za svoj návrat zaslúži obdiv.

Vzor pre mnohých ľudí

Bojovníci sú vzormi pre mnohých ľudí. Sociologička Silvia Porubänová priamo v hľadisku súhlasila s tvrdením, že tento šport sa prelína aj so šoubiznisom. „Vy ste takí novodobí gladiátori,“ prirovnala dnešných bojovníkov a dodala, že majú veľkú zodpovednosť, keďže ľudia si všímajú aj skutočnosti, ktoré nesúvisia iba so samotnou klietkou.

Attila si myslí, že jeho správanie môže byť vzorom pre ostatných. „Nikdy som sa nebil na ulici a keď som sa bil, tak len v klietke,“ hovorí Attila s tým, že je pozitívny človek. „Nikdy som nikoho neodžubal a nepoznám, že mám nejakého nepriateľa,“ dodal dunajskostredský rodák.

Karlos súhlasí, že ich šport nie je iba o výkonoch k klietke. „Pre mňa je to veľká životná motivácia, nie je to len o tom, čo je teraz, ale aj o tom, aký odkaz po mne ostane,“ uviedol český bojovník. 

Celú časť relácie si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok