Netanjahu: Je na nás vyvíjaný tlak. Izrael za vrátenie rukojemníkov nezaplatí akúkoľvek cenu, ktorá by znamenala porážku

ta3/čtk
20.2.2024 21:47

Benjamin Netanjahu vyhlásil, že Izrael za vrátenie rukojemníkov nezaplatí akúkoľvek cenu. Podobne ako premiér sa predtým vyjadril aj minister financií Becalel Smotrič. Jeho výroky kritizovala opozícia aj rodiny unesených.

Benjamin Netanjahu
AP/Ariel Schalit

Smotrič stanici Kan povedal, že vrátenie rukojemníkov je veľmi dôležité, ale že ich oslobodenie nemožno dosiahnuť za každú cenu. Cestou k tomuto cieľu je podľa neho zvýšenie vojenského tlaku v Pásme Gazy a porážka Hamasu.

Výroky Smotriča

Smotričove výroky vyvolali kritiku od vodcu opozície Jaira Lapida a člena vojnového kabinetu Bennyho Ganca a rozhnevali niektoré rodiny rukojemníkov, ktoré sa snažia zvýšiť nátlak na vládu, aby uzavrela dohodu.

Krátko po rozhlasovom rozhovore úrad premiéra Netanjahua zverejnil vyhlásenie, v ktorom sa Smotričovo stanovisko opakovalo.

Izrael neprehrá

"Na Izrael je vyvíjaný veľký tlak doma aj zo zahraničia, aby zastavil vojnu skôr, ako dosiahneme všetky naše ciele, vrátane dohody o prepustení rukojemníkov za každú cenu," uviedol Netanjahu.

"Nie sme ochotní zaplatiť akúkoľvek cenu, rozhodne nie takú klamlivú cenu, akú od nás požaduje Hamas, ktorá by znamenala porážku štátu Izrael," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok