Majstrovský boj v Mercedese pokračuje v Singapure

TA3 SITA
15.9.2016 22:07

Seriál motoristickej formuly 1 sa pred záverečnou tretinou presúva z európskeho kontinentu, v nedeľu sa uskutoční 15. pokračovanie tohtoročných majstrovstiev sveta v Singapure.

Boj je vyrovnaný

V nočnej veľkej cene by si to mohlo rozdať o víťazstvo hneď šesť pilotov, najväčšími favoritmi však zostávajú jazdci majstrovského Mercedesu Lewis Hamilton a Nico Rosberg. Dvojici "strieborných šípov" sa na juhovýchode Ázie vlani nedarilo, prvý menovaný nedokončil a Rosberg bol štvrtý. Z víťazstva sa tešil Sebastian Vettel na Ferrari pred Danielom Ricciardom z Red Bullu a tímovým kolegom Kimim Räikkönenom.

"Preteky v Singapure sú vzhľadom na teplo a vlhkosť veľkou výzvou. Je to však mestský okruh, také mám rád. Vlani sme tu nezažili najlepší víkend. Dúfam teda, že sa nám tento rok bude dariť. Hoci sme zvíťazili v roku 2014, nebolo to jednoduché. Určite budú vpredu Ferrari a Red Bull, je pred nami veľký boj. Bitky milujem, teším sa na to," povedal Hamilton pre oficiálnu stránku Mercedesu.

Boj o majstrovský titul je pred záverečnými siedmimi pretekmi vyrovnaný, Hamilton vedie pred Rosbergom len o dva body. Tretí Ricciardo zaostáva o viac ako 80 bodov a je zrejmé, že novým šampiónom bude opäť jeden z pilotov Mercedesu.

Rosberg zabojuje

"V sezóne 2008 som v Singapure získal druhé pódium v kariére, no odvtedy sa mi v tomto dejisku príliš nedarilo. V nedeľu sa pokúsim zmeniť to, ale nebude to jednoduché. Je to okruh šitý pre Red Bull a minulý rok sme na ňom neboli silní. Verím však môjmu tímu a viera v samého seba je väčšia ako kedykoľvek predtým. Ku každému víkendu pristupujem s víťazným cieľom," dodal Rosberg. Okrem Mercedesu budú chcieť zabojovať o prvé víťazstvo v sezóne aj jazdci Ferrari a tiež monoposty tímu Red Bull.

Dodávateľ pneumatík Pirelli priviezol do Singapuru mäkké, supermäkké a ultramäkké zmesi. Počas víkendu sa očakáva prevažne slnečné počasie, môžu sa vyskytnúť búrky. Maximálna teplota bude 32 °C. Nedeľňajšie preteky odštartujú o 14.00 h SELČ, sobotňajšia kvalifikácia je na programe o 15.00 h SELČ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok