Bratislava sa počas summitu stane najstráženejším mestom Európy

TA3 TASR SITA
15.9.2016 09:06

Do Bratislavy už pricestovali najvyšší predstavitelia Európskej únie. V predvečer summitu na úrad vlády prišli predseda Európskej rady Donald Tusk, predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz a predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker. Summit prináša bezpečnostné opatrenia, aké Slovensko ešte nezažilo.

Už v piatok sa bude na Bratislavu upierať zrak celej Európy. Summit lídrov krajín Európskej únie so sebou prináša bezpečnostné opatrenia, aké Slovensko ešte nezažilo. V pohotovosti budú všetky bezpečnostné zložky - od policajtov a vojakov, až po hasičov a záchranárov. V prípade mimoriadnej udalosti sú nemocnice pripravené prijať veľké množstvo zranených.

Do Bratislavy sa sťahujú policajti zo všetkých regiónov Slovenska. Najstrategickejšie miesta budú pod drobnohľadom desiatok kamier. Zhora zas budú všetko monitorovať vrtuľníky.

Zatvorené budú aj viaceré múzeá. Prísne opatrenia budú aj v okolí bratislavskej Incheby, kde sa budú konať tlačové konferencie. Na summit je akreditovaných viac ako tisíc novinárov. Najviac dostane zabrať doprava. Mimoriadne nápor zažije aj bratislavské letisko, ktoré očakáva prílety zhruba dvoch desiatok lietadiel, bežných liniek sa to dotknúť nemá, no na letisko treba prísť s predstihom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok