VIDEO: Nešťastie na ihrisku. Blesk udrel do futbalistu počas zápasu pred očami divákov

12.2.2024 10:44

Daždivé počasie organizátorov neodradilo, aby pokračovali v zápase. To si vyžiadalo svoju daň. Blesk ukončil život hráča počas zápasu v Indonézii, čo vyvolalo otázku o bezpečnosti na ihriskách.

blesk.jpg
Foto: TASR
Blesk počas búrky

Tragický úder blesku počas futbalového zápasu v Indonézii

K nešťastiu došlo v nedeľu 11. januára, keď sa futbalový zápas v Bandungu v Indonézii zmenil na tragédiu. Blesk zasiahol 34-ročného futbalistu priamo počas hry. Ten následne spadol na trávnik.

Tento šokujúci moment, zachytený na videu, ukazuje hráča, ako kráča po ihrisku v očakávaní prihrávky. Vtedy ho znenazdajky zasiahol blesk, čo zanechalo spoluhráčov a divákov v šoku. Napriek okamžitému prevozu do nemocnice bol hráč krátko po príchode vyhlásený za mŕtveho - kvôli vážnym zraneniam spôsobeným úderom blesku.

Pozrite si záznam celej udalosti. Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre citlivé povahy.

Opakovaný úder blesku v indonézskom futbale

Tento smutný prípad je už druhý v roku, kedy bol indonézsky futbalista zasiahnutý bleskom.

Predtým bol zasiahnutý hráč v juniorskej lige, no zázračne prežil po tom, čo personál nemocnice úspešne vykonal oživovanie.

Globálne obavy z úderov blesku vo futbale

Incident v Indonézii je súčasťou znepokojujúceho globálneho trendu, pri ktorom podobná tragédia nastala v roku 2023, keď brazílsky futbalista zomrel po zásahu bleskom. Úder blesku vtedy zranil ďalších šesť hráčov.

Tieto udalosti poukázali na kritickú potrebu zvýšených bezpečnostných opatrení a zvýšeného povedomia o nebezpečenstvách blesku počas vonkajších športových podujatí. Vyvolalo to výzvu k akcii na predchádzanie takýmto tragédiám v budúcnosti.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok