Namiesto boja o titul záchrana sezóny. Slovensko vyhostilo štyroch basketbalistov, ktorí hrali za Handlovú. Klub zlyhanie mrzí

11.2.2024 19:23 , Aktualizované: 11.2.2024 20:03

Štyroch basketbalistov zo slovenskej SBL vyhostili späť do domovských krajín. Dôvodom malo byť zlyhanie manažmentu. Píše o tom športový portál Aktualít.

424860653_934331224822857_4984967183229219191_n.jpg
Foto: Reprofoto: Facebook/MBK Baník Handlová

V súčasnosti patrí tímu MKB Handlová druhá priečka v tabuľke, keďže hrá veľmi vydarenú sezónu. Klub však čelí kritike, ktorej dôvodom je sled udalostí, kvôli ktorým štyroch zahraničných hráčov zatkla slovenská polícia, informoval sport.aktuality.sk.

Vyhostení hráči

Do športovej haly v Handlovej vo štvrtok (8. februára) vtrhla polícia a v putách odviedla Američanov Jordana Harrisa a Joshuu Scotta, Srba Mihaila Todoroviča a Čiernohorca Balšu Mirotiča. Polícia zistila, že žiaden z basketbalistov nemal platné povolenie na prechodný pobyt. Vedenie im nezriadilo platné povolenia.

Vo štvrtok tak do športovej haly vtrhla polícia a odviedla ich v putách. Handlová tak namiesto boja o titul, bude mať problém vôbec dohrať sezónu. Handlová tak namiesto boja o titul bude mať problém dohrať sezónu.

"Na dnešnom, mimoriadnom zasadnutí Správnej rady Mestského basketbalového klubu Baník Handlová sme prijali rozhodnutie, že napriek vzniknutej situácii, finálový turnaj Česko-Slovenského pohára odohráme v oklieštenej zostave," napísal na sociálnej sieti manažér klubu Pavel Procner.

Dodal, že o podrobnostiach súvisiacich s odchodom štvorice hráčov, budú informovať po ukončení právnych povinností.

Podľa zákona sú hráči a kluby povinné dodržať lehotu 90 dní na predloženie dokumentov potrebných pre vybavenie povolenia na pobyt. V prípade, že nesplnia tieto podmienky, musí cudzinec Slovensko opustiť do týždňa.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok