Vladimir Putin je jasným víťazom prezidentských volieb v Rusku

TA3, SITA
5.3.2012 07:19

Ruský líder Vladimir Putin je jasným víťazom nedeľňajších prezidentských volieb, v ktorých získal 63,97 percenta hlasov. Potvrdzujú to predbežné volebné výsledky, ktoré zverejnili v pondelok ráno po zrátaní hlasov z 98,47 percenta volebných miestností.

Vladimir Putin je jasným víťazom prezidentských volieb v Rusku
SITA

Na ďalších dvoch miestach sa podľa nich umiestnili šéf ruskej komunistickej strany Gennadij Zjuganov so ziskom 17,18 percenta a miliardár Michail Prochorov so 7,7 percenta hlasov. V prípade Prochorova je to považované za prelomový úspech vzhľadom na skutočnosť, že svoj úmysel kandidovať oznámil iba koncom minulého roka. Ultranacionalistovi Vladimirovi Žirinovskému, ktorý kandidoval už po piaty raz, dalo hlas 6,24 percenta voličov a ďalších 3,84 percenta podporilo bývalého predsedu hornej komory ruského parlamentu Sergeja Mironova. Celková volebná účasť podľa predbežných výsledkov dosiahla 64

V uliciach Moskvy sa už v nedeľu podvečer zhromaždilo viac ako 100-tisíc ľudí, ktorí oslavovali Putinov návrat do prezidentského kresla po štvorročnej prestávke vo funkcii premiéra. Slávnostná inaugurácia staronového prezidenta by sa mala uskutočniť v máji.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok