Skalica porazila Banskú Bystricu 4:3

TA3, SITA
4.3.2012 21:48

HC'05 Banská Bystrica - HK 36 Skalica 3:4 (1:2, 0:2, 2:0)

Banskobystričania sa od úvodných minút zahryzli do súpera, vytvorili si tlak i šance a už v 25. sekunde skórovali. Sýkora z pravej strany poslal prihrávku na Jokilu, ktorý si počkal čo urobí brankár Lakosil a až potom efektne poslal puk pod hornú žŕdku - 1:0. Domácich následne veľmi mrzelo, že nevyužili tri presilovky za sebou. Skalica trestala v 12. min, Lušňák vyhral buly a Juraj Jurík tvrdou strelou z náprahu spoza kruhu prekonal Chorošuna a pripísal si svoj prvý extraligový gól v tejto sezóne. Skaličanom sa podaril otočiť nepriaznivý výsledok ešte v prvej tretine. V 14. min poslal peknú prihrávku Šátek a Holovič nikým nepokrytý sám pred brankárom Banskej Bystrice zblízka poslal svoj tím do vedenia.
Na začiatku druhej tretiny nevyužili Skaličania dve presilovky, hoci v nich mali tlak a strieľali na Chorošuna. Chýbali však vyložené šance. Domáci sa dostali k minútovej presilovke až v polovici zápasu, ale ani oni v nej veľa vody nenamútili. Najväčšiu príležitosť spálil v 32. min Lušňák, keď Pojkar poslal puk pred bránku, ale skalický útočník zahodil "tutovku". Nemuselo ho to mrzieť, pretože o minútu všetko napravil Konečný, ktorý po Klejnovej prihrávke už mieril presne - 1:3. Banskobystričania si zlú trojminútovku odniesli aj ďalším inkasovaným gólom. Ubehlo iba 48 s od tretieho presného zásahu hostí a tentoraz už Klejna dobre umiestnenou strelou z ľavej strany prekonal Chorošuna - 1:4. Kouč Banskej Bystrice Milan Staš si zobral oddychový čas, ale jeho zverenci v druhej tretine neožili. Naopak po veľkej chybe Brňáka v 38. min sa dostal k puku Višňovský, ktorý prešiel pred domáceho gólmana a peknou zadovkou ho aj prekonal, no zvonila žŕdka.
V tretej tretine sa Banskobystričania snažili zápas zdramatizovať a znížili na rozdiel jedného gólu, keď najprv v 46. min po prihrávke Kristofferssona poslal puk do voľného priestoru Lakosilovej svätyne Jokila a o 71 sekúnd neskôr po drvivom domácom tlaku sa presadil pri ľavej žrdi voľný Kokavec. Aj skalický tréner Oremus zareagoval oddychovým časom a taktický manéver mu vyšiel, pretože hostia už nedovolil Banskej Bystrici streliť gól, keď v samom závere išiel na trestnú lavicu Huba a Skaličania v početnej výhode mohli ešte výsledok poistiť, ak by Obdržálek sám pred Chorošunom využil vyloženú príležitosť.

HC'05 Banská Bystrica - HK 36 Skalica 3:4 (1:2, 0:2, 2:0)
Góly: 1. Jokila (Ján Sýkora, Kristoffersson), 46. Jokila (Kristoffersson, Ján Sýkora), 47. M. Kokavec (T. Hričina, Beňa) - 12. J. Jurík (Lušňák), 14. Holovič (Šátek), 33. R. Konečný (Klejna), 34. Klejna (Obdržálek)
Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše: David Pojkar (Skalica) 10 min za nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Grečko - Gavalier, M. Grečko, 2939 divákov
Zostavy:
Banská Bystrica: Chorošun - Huba, M. Grman, Cebák, Brňák, Kubka, Bambúch, Beňa - Ján Sýkora, Jokila, Kristoffersson - Jabrocký, Miroslav Hlinka, Kútny - T. Hričina, Pulliainen, M. Kokavec - Češík, R. Heizer, Lamper
Skalica: Lakosil - Vyrúbalík, Šmach, Pojkar, Křetinský, Kloz, Jankovič, Gula, Magušin - Obdržálek, R. Školiak, J. Hruška - T. Višňovský, Lušňák, Klejna - Kutálek, Holovič, Šátek - J. Jurík, R. Konečný

Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "Rýchlym gólom sme si uškodili, lebo hráči potom nehrali tak, ako sme si povedali. Nevyšla nám séria presiloviek, hrali sme ich zle, presne tak, ako sa to nemá. Psychicky sme tým išli dole a súper to využil, dostal sa do vedenia. Druhá tretina bola ešte horšia, po zranení a odchode kapitána hráči išli ešte viac psychicky ku dnu. V druhej prestávke som ich musel psychicky podvihnúť a do tretej tretiny prišlo na ľad iné mužstvo. Zvýšili sme agresivitu, korčuľovanie a prejavilo sa to dvoma gólmi. Puk dokonca poskakoval po bránkovisku, mohli sme vyrovnať, ale nebolo hráča, ktorý by to do skalickej bránky dotlačil. V závere zápasu, keď sme boli v tlaku, nás pribrzdil faul, ktorý nás pripravil o power-play. Mali sme v rukách lepšie umiestnenie, ale keďže sme už tretíkrát doma Skalicu nezdolali, dostali sme žiaľ silného súpera z Košíc."
Svatopluk Kosík (asistent trénera Skalice): "Úvod zápasu sa nám nevydaril. Inkasovali sme lacný gól, napriek tomu sme zápas otočili v nás prospech a vydarila sa nám najmä druhá tretina. Záver zápasu sme dohrávali na tri päťky, čiže 15 statočných ľudí. Pretože ostatní pre virózu duel predčasne ukončili. Aj preto som spokojný s výsledkom a zároveň aj s celkovým druhým miestom po základnej časti."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok