J. M. Barroso po stretnutí s Merkelovou vyzval Slovensko na plnenie záväzkov

TA3, TASR
5.10.2011 18:58

Predseda Európskej komisie José Manuel Barroso zablahoželal dnes nemeckej kancelárke Angele Merkelovej, že sa jej minulý týždeň podarilo presadiť hlasovanie o Európskom fonde finančnej stability (ESFS) v nemeckom parlamente a vyzval v tejto súvislosti Slovensko, aby podporilo spoločné európske rozhodnutie týkajúce sa eurovalu.

J. M. Barroso po stretnutí s Merkelovou vyzval Slovensko na plnenie záväzkov

„Čoskoro budeme schopní narábať s posilneným Európskym fondom finančnej stability, čo nám pomôže vybudovať účinný ochranný múr voči nákaze ohrozujúcej zvyšok Európy,“ povedal Barroso po stretnutí s nemeckou kancelárkou v Bruseli.

Barroso využil túto príležitosť a zagratuloval Merkelovej k úspechu politických rokovaní, keď sa jej podarilo aj napriek nepodpore z vlastných straníckych radov presadiť v nemeckom parlamente úspešné hlasovanie o eurovale.

„Považujem to za významný signál nemeckej odhodlanosti podporovať euro. Chcel by som využiť túto príležitosť a urgovať Slovensko, aby taktiež podporilo naše rozhodnutia,“ povedal Barroso s odkazom na záväzky členských krajín eurozóny, ktoré sa na júlovom summite dohodli na posilnení a navýšení eurovalu.

Tlačová beseda José Manuela Barrosa a Angely Merkelovej po rokovaní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok