Poprad vyhral nad Martinom 4:2

TA3, SITA
4.3.2012 21:47

HK AutoFinance Poprad - MHC Mountfield 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Na začiatku boli vyložené gólové príležitosti prekvapujúco viac na hokejkách martinských hokejistov. Proti Melicherčíkovi neuspeli Fadrný ani Kriška. V 11. min vystrelil Popradčan Škovira, Volentier puk vyrazil len pred Takáča a domáci viedli - 1:0. Podtatranci prebrali taktovku zápasu do svojich rúk, druhý gól mal hneď na to na hokejke Strömberg, manéver spoza bránky mu nevyšiel. Fínsky útočník si všetko vynahradil v 17. min, keď znovu po kombinácii štvrtého útoku pridal druhý gól Popradu.

Domáci boli aj naďalej pri chuti, Vaic pripravil na úvod druhej časti gól ako na podnose pre Patrika Svitanu - 3:0. Martinčania sa bránili, no potm využili nepozornosť domácich. Važan vo vlastnom oslabení vysunul Galamboša a Mountfield korigoval stav. Aj naďalej dominoval na ľade Poprad, ktorý forsíroval kombinačnú hru a pred Volentierom bolo rušno. Martinský gólman v 33. min zlikvidoval Rapáčov prienik i tutovku Balána a držal svoj tím nad vodou.
V 44. min veľa ku gólu nechýbalo, keď Galamboš tečoval Thmeárovu strelu. Martin vzápätí inkasoval, keď sa v samostatnom prieniku predviedol Balán - 4:1. Poprad hral potom presilovku a takmer znovu inkasoval po Galambošovom nájazde, tentoraz bol však úspešnejší Melicherčík. Následne Volentier zlikvidoval Strömbergovu šancu, ale k slovu sa dostali aj hostia. Aktivita hostí napokon vyústila v gól Zelisku 86 sekúnd pred záverečnou sirénou.

HK AutoFinance Poprad - MHC Mountfield 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Góly: 11. S. Takáč (Škovira), 17. Strömberg (S. Takáč, Škovira), 22. P. Svitana (Vaic), 45. Balán (Kovačevič) - 24. Galamboš (Michal Važan), 59. Zeliska (Škumát)
Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: D. Konc - Valach, Zvrškovec, 2105 divákov
Zostavy:
Poprad: Melicherčík - R. Suchý, Pentikäinen, Tavželj, Kovačevič, Fabian, D. Kramár, D. Brejčák - Vandas, Koskinen, Kuľha - P. Svitana, Balán, Vaic - Svačina, A. Kroták, R. Rapáč - Škovira, Strömberg, S.Takáč
Martin: Volentier - Matejka, Brcko, M.Škumát, M.Výborný, Zukal, Leško - M. Sobota, Galamboš, Michal Važan - Kriška, J. Cíger, Fadrný - Macejka, Zeliska, Miroslav Ižvolt - Themár, Vartovník, Tupý

Ladislav Svozil (tréner Popradu): "Do zápasu sme nastúpili takmer skompletnou zostavou aspodobným zložením nastúpime aj do prvého kola play-off. Stretnutie sme chceli odohrať bez zranení, ale chýbal mi dôraz vosobných súbojoch. Vprvej tretine sme si vytvorili náskok, ktorý sme vďalšom priebehu udržiavali. Takýto výkon nám však vo vyraďovacej časti stačiť nebude. Bolo to povinné víťazstvo, stroma bodmi sme spokojní atešíme sa na play-off."
Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Naším vrcholom pred záverom sezóny bol predchádzajúci zápas doma sBanskou Bystricou, vktorom sme sa chceli dôstojne rozlúčiť sdivákmi. Kvalita Popradu je jasná asme radi, že sme ich vurčitých fázach zápasu potrápili. Prehra 2:4 je pre nás prijateľná, dali sme šancu brankárskej dvojke, aby sa ukázal. Popradu gratulujem kvíťazstvu,pre mňa je čiernym koňom na celkové víťazstvo vlige."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok