Slovan porazil favorita Avangard Omsk, čaká ich už len jeden zápas

TA3 TASR
11.9.2016 16:52

Hokejisti Slovana Bratislava triumfovali v nedeľňajšom zápase KHL na ľade Avangardu Omsk 4:3 a zaknihovali prvé víťazstvo u súpera v ročníku. Proti favoritovi síce v závere tretej tretiny neudržali vedenie 3:1, ale dvadsaťpäť sekúnd pred koncom im zaistil trojbodový zisk Jeff Taffe.

Slovan porazil favorita Avangard Omsk, čaká ich už len jeden zápas
SITA/Urban Klement ilu

Prvý triumf

Vo veľkom nasadení odštartoval Slovan cestu za prvým triumfom na ľade súpera. Domácich zaskočil aktívnym pohybom aj snahou o častú streľbu a za dobre zvládnutú prvú tretinu mu boli odmenou dva šťastné, ale zaslúžené góly. V 8. minúte nabil Taffe na modrú Lužovi, ktorý tvrdou strelou otvoril skóre.

Už o tri minúty neskôr si nakorčuľoval s pukom do pásma Nedorost a jeho prudkú prihrávku pred bránku na nabiehajúceho Švarného si nešťastne zrazil do siete Ahnelov. Omsk mohol následne zaklincovať Zigo a po ňom opäť Nedorost, ale z dobrých šancí tretí gól ani jeden nevyťažil.

Rýchle zníženie domácich na začiatku druhej tretiny dodalo zápasu nový náboj. Kutejkinova bomba v presilovke skončila len na hornej žŕdke, no následne sa puk odrazil k Burdasovi, ktorý švihom trafil excelentne - 1:2. "Belasí" sa rýchlo otriasli a na inkasovaný gól odpovedali útočným nasadením. To sa im vyplatilo už v 27. minúte. Taffe sa po chybe domácich natlačil do neúspešného zakončenia bekhendom a puk sa odrazil na hokejku Vopelku, ktorý z prvej skóroval. Potom sa dostali k slovu aj domáci, viackrát zahrozili pred hosťujúcou bránkou, ale Brust bol na mieste.

Dôraz na defenzívu

Slovan nastúpil do tretej tretiny s jasným cieľom. Dvojgólový náskok nechcel účelne navýšiť, aj preto sa viac oprel o defenzívu a pomoc Brustovi. V 48. minúte spálil obrovskú tutovku Paršin, ale o dve minúty sa už domácim podarilo znížiť. Burdasov potvrdil vynikajúcu strelu švihom a z pravého kruhu trafil presne medzi hornú spojnicu bránky a Brustove rameno.

Avangard sa "zahryzol" do súpera a hoci Slovan dlho úspešne odolával, 42 sekúnd pred koncom napokon Brustovi prepadol do siete skackajúci puk z hokejky Perežogina. Zdalo sa, že duel dospeje do predĺženia, ale v samom závere skvele zapracoval v útočnej tretine Cheechoo, puk sa odrazil k Taffemu a ten ho poslal nekompromisne do siete - 3:4.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok