V Bangladéši explodovala továreň, požiar si vyžiadal obete

TA3 TASR ČTK
10.9.2016 10:21

Niekoľko pracovníkov zahynulo a desiatky ďalších utrpeli zranenia po tom, ako výbuch kotla vyvolal požiar v továrni neďaleko bangladéšskej metropoly Dháka. S odvolaním sa na miestnych hasičov o tom informovali agentúra DPA a AP.

Pri explózii v továrni na obaly spoločnosti Tampaco Foils sa dopoludnia miestneho času zrútila časť štvorposchodovej budovy a vznikol požiar, uviedol zástupca hasičského a záchranného zboru.

O život prišlo najmenej 23 ľudí. S plameňmi hasiči naďalej bojujú, požiar je však už pod kontrolou. Továreň, ktorú zasiahol výbuch, sa nachádza v priemyselnej oblasti Tongi 20 kilometrov severne od Dháky. Vyrába obaly pre tabakové a iné výrobky.

Bezpečnosť tisícov tovární v juhoázijskom Bangladéši, ktoré dodávajú najmä odevné a baliace produkty aj celosvetovo pôsobiacim obchodným sieťam, je značným problémom. Ako píše agentúra Reuters, často v nich chýba dostatočná protipožiarna ochrana.

V roku 2013 zahynulo pri zrútení odevnej továrne na predmestí Dháky viac než 1100 ľudí, čo bolo najhoršou priemyselnou haváriou v dejinách Bangladéša.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok