Pri havárii vrtuľníka v Rakúsku zahynul svetový šampión

TA3 TASR
9.9.2016 14:08

Rakúsky extrémny športovec zahynul v noci pri havárii vrtuľníka, ktorý sám pilotoval. Druhá osoba na palube utrpela zranenia. Príčiny nehody zatiaľ nie sú známe.

Pri havárii vrtuľníka v Rakúsku zahynul svetový šampión
twitter.com/Krone_at

Zrútil sa krátko po štarte

Obeťou je Hannes Arch, prvý Európan, ktorý získal titul svetového šampióna v sérii pretekov Red Bull Air Race (2008). Ním pilotovaný jednomotorový päťmiestny stroj typu Robinson R66 americkej výroby sa zrútil do ťažko dostupného terénu pri najvyššom končiari Rakúska Grossglockneri v spolkovej krajine Korutánsko.

Druhá osoba na palube havarovaného stroja, 62-ročný nemecký občan, utrpela ťažké zranenia. K nehode došlo pri návrate z chaty v nadmorskej výške 2346 metrov, na ktorú predtým vrtuľník priviezol zásoby. Stroj krátko po štarte do Salzburgu narazil do skalnej steny a zostal visieť vo vertikálnej polohe.

Pomoc prišla po troch hodinách

Horskí záchranári, medzi ktorými boli aj traja lekári, sa na miesto nešťastia dostávali tri hodiny. Kým u Archa mohli konštatovať už iba smrť, s ťažko zraneným Nemcom zostali až do rána a následne ho letecky previezli do nemocnice.

Príčiny tragickej nehody zatiaľ nie sú známe. V oblasti podľa policajných informácií panovalo v danom čase dobré počasie a nočný let bol riadne ohlásený. Odpovede na zatiaľ nezodpovedané otázky by malo poskytnúť až komplexné vyšetrovanie okolností, ktoré viedli k tragédii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok