Kandidátku PS povedie do eurovolieb Ódor. Chce zabrániť tomu, aby Smer ovládol všetko

Kandidátku Progresívneho Slovenska v Európskych voľbách 2024 povedie bývalý predseda vlády Ľudovít Ódor. Vážim si, že sa rozhodol pridať k našej snahe obhájiť víťazstvo z posledných eurovolieb a zabrániť tomu, aby Smer ovládol všetko, vyhlásil predseda PS a podpredseda NR SR Michal Šimečka.

Ľudovít Ódor zatiaľ nevstupuje do PS, do eurovolieb kandiduje ako odborník. Na otázku, či nezvažoval aj prezidentské voľby, povedal, že tie sú aj o reprezentácii Slovenska. "Tam sú kvalifikovanejší kandidáti, ako napríklad Ivan Korčok. Nevidel by som tam svoju pridanú hodnotu," povedal.

Vyjadrenie Šimečku

"Progresívne Slovensko je hnutie, ktoré má na prvom mieste budúcnosť Slovenska. Preto priťahujeme najlepších odborníkov a odborníčky, s ktorými túto budúcnosť chceme spoločne tvoriť. Vážim si, že k našej vízii sa pridáva bývalý premiér Ľudovít Ódor," zdôraznil šéf progresívcov Šimečka s tým, že bude výborným lídrom ich eurokandidátky a zároveň súčasťou širšej politickej budúcnosti PS. "Ficova vláda nemôže mať všetko a musíme jej vystaviť jasnú STOP-ku. V európskych voľbách, v prezidentských voľbách, aj v každých ďalších, ktoré nás čakajú."

Ódor súčasťou projektu PS

Šimečka zároveň dodal, že Ódor bude súčasťou širšieho a dlhodobého politického projektu PS a okrem vedenia eurokandidátky bude pôsobiť aj ako predseda správnej rady Progresívneho inštitútu, kde sa bude podieľať na tvorbe programu PS pre budúcnosť Slovenska.

Ódor uviedol, že si váži dôveru ľudí, ktorú mal ako predseda vlády, a ako líder európskej kandidátky PS chce ľuďom ponúknuť svoje odborné a politické skúsenosti.

"Neplánoval som tu stáť, ale ťažko sa na to pozerá, ako súčasná vláda unáša Slovensko. Keď som skončil ako premiér vlády odborníkov, nezdalo sa mi, že najväčším problémom Slovenska je, že tresty pre mafiánov a korupciu sú príliš vysoké. Agresívny hranatý valec ničí všetko, čo mu príde do cesty. Naivne som si myslel, že absolútnou prioritou by mali byť: budúca generácia, zdravotníctvo, verejné financie alebo sociálne slabšie skupiny," uviedol Ódor.

Prečo prijal ponuku?

Bývalý premiér na tlačovej konferencii vysvetlil, prečo sa rozhodol prijať ponuku od Šimečku. Dôvod vidí v ich pláne byť chrbticou pro-demokratickej slovenskej politickej scény. 

"PS vnímam ako stranu, ktorej jednoznačne ide o budúcnosť, ktorá vie ponúkať odborné riešenia a politický boj vedie slušne. To sú hodnoty, ktoré máme spoločné. Ale je tu ešte jedna vec, ktorá ma na ponuke zaujala. Veľmi pozitívne vnímam, že PS chce osloviť ešte širšiu skupinu voličov a rozšíriť svoj záber na politickej mape," zdôraznil Ódor.

Anketa

Ako hodnotíte Ódorovu kandidatúru v eurovoľbách?

Negatívne
- %
Pozitívne
- %
Neutrálne
- %
Celkovo hlasov: 162

Pozrite si archívnu reportáž k eurovoľbám 2024.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok