Kontrola postupu polície po Dankovej nehode finišuje, oznámil Šutaj Eštok. Sulík sa vyjadril, čo uvidíme na záznamoch z kamier

ta3/Martin Belej/TASR
23.1.2024 14:51 , Aktualizované: 23.1.2024 20:02

Kontrola postupu polície v prípade nehody podpredsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) sa blíži k záveru. V utorok o tom informoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Okrajovo sa k nej v utorok na tlačovej konferencii vyjadril aj líder opozičnej SaS Richard Sulík.

Čaká sa na koniec vyšetrovania

Šéf rezortu zároveň potvrdil, že o nehode nemôže zverejniť žiadne detaily, kým prokuratúra neukončí vyšetrovanie.

"Ak budeme môcť informovať, radi tak urobíme, ale najprv musí ukončiť vyšetrovanie dozorujúca prokuratúra," skonštatoval.

Predseda SaS o záberoch

"Ja vám môžem povedať, čo na tých záberoch bude. Za volantom bude sedieť jeden totálne na mol ožratý predseda parlamentu, smrť v očiach, vydesený. Just trafí ten semafor a potom zdrhne z miesta činu. Toto budete vidieť na tých záberoch. Keď ho nájdu policajti, tak im ešte aj vulgárne vynadá," vyjadril sa Sulík.

Tvrdí, že toto je vizitka dnešnej koalície. "Toto je ich úroveň kultúry, čo pácha tento človek," dodal.

Záznamy zatiaľ neuvidíme

"Vzhľadom na aktuálny stav vyšetrovania, aby nedošlo k zmareniu účelu trestného konania, nie je možné kamerové záznamy nateraz zverejniť. Je potrebné, aby ich obsah preskúmal a vyhodnotil dozorujúci prokurátor, a to aj v kontexte iných dôkazov," uviedla Krajská prokuratúra Bratislava.

Pozrite si archívnu reportáž o záberoch z nehody Andreja Danka:

Zniesla sa kritika

K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke. Danko mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora. Opozícia po zverejnení informácie o nehode kritizovala postup polície. Za zlyhanie považuje vykonanie dychovej skúšky na druhý deň po nehode.

Minister vnútra avizoval, že zverejní detaily vyšetrovania nehody aj kamerové záznamy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok