Na tvári má úsmev a je pripravená bojovať. Tréner Vlhovej prezradil detaily o jej zdravotnom stave

22.1.2024 14:06 , Aktualizované: 22.1.2024 14:36

Tréner slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej Mauro Pini na tlačovej konferencii prezradil, že Liptáčku čaká o dva týždne operácia. Slalomárka je zatiaľ spokojná s prebiehajúcimi procesmi, ktoré nasledovali po nepríjemnom zranení počas pretekov v Jasnej. Je pripravená bojovať a najbližšie mesiace chce zvládnuť s úsmevom na tvári.

Petra Vlhová pri prevoze po páde v Jasnej
Foto: TASR/Martin Baumann

Nová skúsenosť

Manažér tímu Richard Galovič prezradil, že Švajčiarsko si ako miesto operácie a rehabilitácie vybrali pre odbornosť lekára, ktorého pozná aj samotný Pini.

Vysvetlil, že aj na Slovensku by dokázali nájsť vhodného lekára, avšak pre Vlhovú chcú len to najlepšie v podobe lekárskej skúsenosti s týmto zranením u vrcholového lyžiara.

Vlhová si počas obrovského slalomu Svetového pohára v Jasnej roztrhla predný krížny väz v kolene a približne o dva týždne ju čaká operácia. Poškodený má aj meniskus, rozsah zranení ukáže až samotná operácia.

„Včera sme začali cestu, ktorá Petre, ale aj celému tímu, dá novú skúsenosť. Neobávame sa podstúpiť túto cestu. Som si istý, že sa Petra vráti ešte silnejšia ako kedykoľvek predtým,“ prezradil Švajčiar.

Pini dodal, že jej zranenie nezasiahne dve sezóny, na ďalšiu už môže byť úplne fit. Za približný termín návratu označil september. Všetko však záleží od toho, ako zareaguje telo.

WhatsApp Image 2024-01-22 at 14.00.06.jpeg Foto: ta3/Mário Porubec Na snímke tréner Petry Vlhovej Mauro Pini (zľava) a manažér tímu Richard Galovič (vpravo).

Pozrite si celý mediálny brífing o zdravotnom stave slovenskej slalomárky Petry Vlhovej:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok