Skupina Gladiator oslavuje 20 rokov

TA3, SITA
5.10.2011 17:08

Skupina Gladiator v Bratislave odštartovala narodeninové Všetko najlepšie Topfest tour 2011, ktoré pripravila pri príležitosti dvadsiateho výročia vzniku kapely.

Skupina Gladiator oslavuje 20 rokov

Narodeninový večer v Hant Aréne, známej ako Športová hala Pasienky, odštartovala netypická cimbalová hudba bratov Silvayovcov. Tí kombinujú klasické ľudové nástroje s modernými prvkami a svetovo známymi skladbami, čím vzniká zaujímavý štýl rytmickej hudby.

O pol ôsmej už bola športová hala z väčšej časti zaplnená a na rad prišli oslávenci. Gladiator to roztočil vo veľkom štýle s množstvom svetelných efektov. Koncert, ktorý presiahol hodinu a pol začali skladbou Hlavu maj hore z najnovšieho albumu. Nasledovali skladby ako Kúpim si pekný deň, Keď sa láska podarí či Dnes je skvelý deň. Divákom ponúkli aj coververziu pesničky (I Can't Get No) Satisfaction od skupiny The Rolling Stones. Dobre naladené publikum odspievalo celý refrén zo skladieb Neviem ťa nájsť aj Bonboniéra. O pol deviatej sa na pódiu objavil frontman skupiny IMT Smile Ivan Tásler. Po krátkom príhovore predstavil novú knihu skupiny Gladiator, ako aj 2CD 20 rokov (1991 - 2011). Oba tituly pokrstili šampanským a následne darovali dvom divákom v publiku.

Spevák Miko Hladký sa s fanúšikmi rozlúčil pesničkou Nemôžem dýchať, no nadšené publikum si skupinu privolalo späť a vyžiadalo dva prídavky. Prvým bol nestarnúci hit Pesnička o Medulienke, no a druhým prekvapivo hymna slovenskej hokejovej reprezentácie s názvom Slovensko - hokejová republika.

Po krátkej prestávke sa na pódiu objavil špeciálny hosť turné - skupina Boban i Marko Marković Orkestar. Tento trinásťčlenný balkánsky dychový súbor roztancoval vytrvalých divákov ich typickou hudbou. Po vyše hodinovom energickom predstavení sa ani hostia neobišli bez prídavku, a tak sa celé podujatie prehuplo cez jedenástu hodinu.

Skupina Gladiator sa v nasledujúcich piatich dňoch ešte predstaví v Martine, Nitre, Prievidzi, Košiciach a Humennom. Sprevádzať ich bude opäť Boban i Marko Marković Orkestar, Silvayovci a rôzni hostia ako Peter Cmorik alebo Zuzana Smatanová.

Prehľad zvyšných koncertov Všetko najlepšie Topfest tour 2011:
5. 10. 2011 - Martin / Športová hala Podháj, hosť: Zuzana Smatanová
6. 10. 2011 - Nitra / Hala Klokočina, hosť: Peter Cmorik
7. 10. 2011 - Prievidza / City Aréna, hosť: Boris Lettrich
8. 10 .2011 - Košice / Cassosport, hosť: Rasťo Kopina
9. 10. 2011 - Humenné / Športová hala Ultras, hosť: Martin „Lynch“ Mihalčin

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok