Frank po ťažkom závere víťazom 17. etapy Vuelty, Quintana stále prvý

TA3 SITA
7.9.2016 21:35

Švajčiarsky cyklista Mathias Frank zvíťazil na pretekoch Grand Tour Vuelta a Espaňa v 17. etape, ktorá sa po 177,5 km končila na brutálnom 3,8 km dlhom stúpaní Alto Mas de la Costa s priemerným sklonom 12,5 %.

Jazdec tímu IAM Cycling sa v posledných kilometroch odpútal od svojich súperov z úniku a triumfoval s náskokom 6 sekúnd pred českým cyklistom v drese Sky Leopoldom Königom. Na treťom mieste skončil s odstupom 11 sekúnd holandský víťaz 14. etapy Robert Gesink zo zoskupenia LottoNL-Jumbo. Dvadsaťdeväťročný Frank dosiahol vôbec prvý úspech na úrovni World Tour a teda aj premiérový na podujatí Grand Tour a celkovo siedmy v kariére.

Na úpätie Alto Mas de la Costa prišli ako prví Dario Cataldo (Astana) s Frankom, mali náskok 25 sekúnd. Švajčiar sa zakrátko vydal dopredu, ku Cataldovi sa o chvíľu pridali aj Gesink, König a José Herrada (Movistar). Napokon sa Frankovi vyplatil skorý útok a oslavoval prvé víťazstvo na pretekoch World Tour. Favoriti na celkové prvenstvo prišli do cieľa pokope s mankom 3:27 min.

Na čele Vuelty je po 17 etapách Kolumbijčan v službách Movistaru Nairo Quintana s bezpečným náskokom 3:37 min pred víťazom júlovej Tour de France Christopherom Froomom zo Sky. Priebežne tretí je ďalší kolumbijský cyklista Esteban Chaves z Oricy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok