Danko ostáva vo svojej funkcii. Parlament neschválil program mimoriadnej schôdze na jeho odvolanie

ta3/TASR
18.1.2024 17:15 , Aktualizované: 18.1.2024 18:41

Poslanci Národnej rady SR nebudú odvolávať šéfa SNS Andreja Danka z postu podpredsedu Národnej rady SR pre okolnosti jeho dopravnej nehody. Parlament totiž neschválil program mimoriadnej schôdze k návrhu na jeho odvolanie, ktorú iniciovala opozícia.

Mal by byť autoritou

Zo 126 prítomných za schválenie programu schôdze hlasovalo 52, proti boli 49 a zdržalo sa 25 poslancov.

Predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) preto ukončil schôdzu.

Opozícia po zverejnení informácie o Dankovej nehode kritizovala postup polície. Za zlyhanie považuje vykonanie dychovej skúšky na druhý deň po nehode.

Polícia mala podľa opozičných strán Danka o takom čase zobrať na krvné testy. Opozícia kritizuje aj to, že Danko neostal po nehode na mieste. Zdôrazňuje, že Danko ako verejný činiteľ by mal byť príkladom „riadneho a zodpovedného prístupu k dodržiavaniu zákonov a mal by byť morálnou autoritou“.

K dopravnej nehode došlo vo štvrtok 11. januára v bratislavskej Dúbravke. Danko mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora.

Reakcia KDH

„To, že Andrej Danko prišiel o vodičský preukaz dokazuje, že pochybil. Peter Pellegrini ho vyzýval na vyvodenie osobnej zodpovednosti, no namiesto toho ho dnes poslanci strany Hlas podržali a nedovolili nám v parlamente ani len diskutovať o jeho odvolávaní,“ uviedla strana v stanovisku.

Na jednu vec je to však dobré, aspoň celé Slovensko môže vidieť, ako vyzerá nová politická kultúra, ktorú pred voľbami sľuboval Peter Pellegrini, dodali kresťanskí demokrati.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok