Portugalčania čelili Švajčiarom bez Ronalda, utrpeli prehru

TASR
6.9.2016 22:51

Úradujúci majstri Európy z Portugalska vstúpili neúspešne do kvalifikácie o postup na futbalové MS 2018. Bez absentujúceho Cristiana Ronalda prehrali v utorok v B-skupine v Bazileji s domácim Švajčiarskom 0:2.

Portugalčania čelili Švajčiarom bez Ronalda, utrpeli prehru
SITA/AP

O cennom triumfe rozhodli Švajčiari na štadióne St. Jakob Park už v úvodnej polhodine. Najskôr sa v 23. minúte presadil hlavou Breel Embolo a o sedem minút neskôr zakončil rýchly protiútok domácich vydarenou technickou strelou Admir Mehmedi. Portugalsko sa už na odpoveď do konca stretnutia nezmohlo.

V tejto skupine zakoplo Maďarsko bezgólovou remízou na pôde Faerských ostrovov. Finalisti európskeho šampionátu Francúzi hneď na úvod eliminácie stratili dva body v Bielorusku, kde napriek hernej i streleckej dominancii iba remizovali 0:0.

Nerozhodný výsledok sa zrodil aj v ďalšom súboji A-skupiny v Štokholme medzi Švédskom a Holandskom. Domácich dostal do vedenia v 32. minúte Marcus Berg, po prestávke ale skóre na 1:1 vyrovnal Wesley Sneijder. Bulhari sa doma trápili s Luxemburskom, ale napokon vydreli triumf 4:3 v druhej minúte nadstavenia. Hosťom nepomohli ani dva góly Aureliena Joachima.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok