Poslanci otvorili septembrovú schôdzu, na programe bolo aj odvolávanie Fica

TA3 SITA
6.9.2016 08:33

V programe prvej septembrovej schôdze je pre poslancov pripravených 84 návrhov zákonov z dielne vlády aj z opozície. Odvolávanie premiéra Roberta Fica bude posledným bodom schôdze.

Diaľničné známky i justičná stráž

Pre poslancov bolo na 9. schôdzi Národnej rady pripravených 26 vládnych a 36 poslaneckých návrhov zákonov. Zákonodarcovia prerokujú aj návrhy, ktoré počas minulej schôdze prešli do druhého čítania. Predseda parlamentu Andrej Danko zaradil do programu schôdze návrh skupiny poslancov na vyslovenie nedôvery premiérovi Robertovi Ficovi.

Šéf parlamentu zaradil do 84-bodového programu deväť návrhov z dielne ministerstva financií. Zákonodarcovia prerokujú aj dva vládne návrhy zákonov - o dôveryhodných službách pre elektronické transakcie na vnútornom trhu a o diaľničnej známke. Do druhého čítania sa dostali aj tri poslanecké návrhy - o Zbore väzenskej a justičnej stráže, o politických stranách a politických hnutiach a o hlásení pobytu občanov a registri obyvateľov SR.

Nevhodne oblečený Matovič

Posledným bodom programu prvej schôdze po letných prázdninách je pokus opozičných poslancov o vyslovenie nedôvery premiérovi Robertovi Ficovi. Za návrhom vysloviť nedôveru premiérovi je skupina opozičných poslancov zo SaS a OĽaNO-NOVA. Dôvodom je podľa nich to, že obhajuje ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ktorý údajne obchodoval s podnikateľom Ladislavom Bašternákom. 

Bašternák je známy z kauzy nadmerných odpočtov DPH pri bytovom komplexe Five Star Residence. Andrej Danko odvolávanie v júli presunul na september. Nepáčilo sa mu totiž oblečenie Igora Matoviča, v ktorom prišiel do rokovacej sály a bilbord, ktorý v sále rozprestrel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok