Serena Williamsová dosiahla rekordné 308. grandslamové víťazstvo

TASR
6.9.2016 07:21

Americká tenistka Serena Wiliamsová slávila rekordné 308. grandslamové víťazstvo v Open ére a v historických tabuľkách sa odpútala od Švajčiara Rogera Federera.

Serena Williamsová dosiahla rekordné 308. grandslamové víťazstvo
SITA/AP

Svetová jednotka dosiahla významný míľnik vďaka hladkému triumfu 6:2, 6:3 nad Kazaškou Jaroslavou Švedovovou v osemfinále US Open. Vo štvrťfinále v New Yorku narazí na turnajovú päťku Rumunku Simonu Halepovú. Ako posledná postúpila medzi elitnú osmičku Chorvátka Ana Konjuhová, ktorá nečakane vyradila štvrtú nasadenú Poľku Agnieszku Radwaňskú 6:4, 6:4.

Mladšia zo sestier Williamsových mala z rekordného grandslamového triumfu veľkú radosť. "308 víťazstiev na podujatiach veľkej štvorky, to je obrovské číslo, ktoré veľa hovorí o dĺžke mojej kariéry. Svedčí o tom, že na okruhu WTA hrám naozaj dlho a stále dokážem podávať konzistentné výkony. Na to som naozaj veľmi hrdá," povedala pre oficiálnu stránku WTA 22-násobná grandslamová šampiónka, ktorá proti Švedovovej zahrala 11 es. Počas celého duelu nečelila ani jedinému brejkbalu a po prvom podaní získala 93 percent fiftínov.

Proti Halepovej očakáva ťažký zápas. "Každá súperka vie proti mne zahrať o level lepšie ako proti iným tenistkám. Rebríčkové postavenie často nehrá žiadnu úlohu. Všetky súperky nastúpia proti mne namotivované a hrajú, ako keby boli svetové jednotky. Dokážu sa vyhecovať k životným výkonom. V tom je krása tenisu a to je aj jeden z dôvodov, prečo zotrvávam v súťažnom kolotoči," dodala Američanka, ktorá sa v prípade triumfu na US Open v počte grandslamových titulov odpúta od legendárnej Nemky Steffi Grafovej.


ženy - dvojhra - osemfinále:
Serena Williamsová (1-USA) - Jaroslava Švedovová (Kaz.) 6:2, 6:3, Ana Konjuhová (Chor.) - Agnieszka Radwaňská (4-Poľ.) 6:4, 6:4.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok