Turecká armáda ohlásila, že zneškodnila vyše sto kurdských bojovníkov

TA3 ČTK
3.9.2016 20:58

Viac ako stovku bojovníkov separatistickej Strany kurdských pracujúcich zabili či zranili počas dňa tureckí vojaci. S odvolaním sa na tureckú armádu o tom informovala agentúra Reuters, podľa ktorej ide o jednu z najvyšších bilancií obetí bojov medzi armádou a Kurdmi počas jediného dňa.

Turecká armáda ohlásila, že zneškodnila vyše sto kurdských bojovníkov
SITA/AP

Armáda vo vyhlásení uviedla, že "zneškodnila" viac ako sto radikálov z PKK. Koľko z nich zabila a koľko zranila, ale nespresnila. Väčšinu zabitých či zranených Kurdov podľa armády ich spolubojovníci dostali späť do táborov v hornatej oblasti severného Iraku, kde majú separatisti svoju baštu.

Už dopoludnia agentúra Reuters informovala o tom, že si boje medzi tureckou armádou a Kurdmi v provincii Van na juhovýchode Turecka vyžiadali životy ôsmich príslušníkov tureckých bezpečnostných síl a jedenástich bojovníkov PKK.

Koľko celkom počas dňa zahynulo tureckých vojakov, armáda neskôr neuviedla. PKK vedie ozbrojený boj za autonómny Kurdistan od roku 1984 a doteraz si jej strety s tureckými bezpečnostnými zložkami vyžiadali 40.000 obetí. Po dvojročnom prímerí boja znovu prepukli vlani v lete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok