Beňuš triumfoval v Troji, ovládol finále

TASR TA3
3.9.2016 13:49

Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Matej Beňuš ovládol sobotňajšie finále C1 na pretekoch 4. kola Svetového pohára ICF v pražskej Troji. Strieborný singlkanoista z OH 2016 v Rio de Janeiro predviedol čistú jazdu a triumfoval časom 98,91. s.

Slovinec Benjamin Savšek, ktorý vyhral semifinále, dostal vo finále štyri trestné sekundy po dotykoch na bránkach 9 a 10 a celkovo obsadil tretie miesto. Striebro bral Brit Ryan Westley.

"Som rád, že som konečne prelomil pražskú smolu. Roky som tu bol vo finále, ale až teraz som získal medailu. Po olympiáde tlak opadol a dnes sa mi išlo v pohode," povedal Beňuš do kamier ČT Sport.

V cieli priznal, že po olympiáde pre aktivity po zisku cenného kovu nemal veľa času na tréning. "Táto sezóna je špecifická, všetko som podriaďoval olympiáde. Preto som nejazdil veľa pretekov. Na toto podujatie som netrénoval tak veľa ako som chcel, po návrate z Ria som mal veľa mediálnych povinností. Ale stačilo to na víťazstvo, čo je super," vravel Beňuš pre slovenské médiá.

4. kolo SP - výsledky

C1 - muži: 1. Matej BEŇUŠ (SR) 98,91, 2. Ryan Westley (V.Brit.) +0,25, 3. Benjamin Savšek (Slovin.) +1,83 (4), 4. Franz Anton (Nem.) +2,89 (2), 5. Adam Burgess (V.Brit.) +3,03, 6. Lukáš Rohan (ČR) +3,50

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok