Senica porazila Nitru 3:1

TA3, SITA
3.3.2012 20:00

FK Senica - FC Nitra 3:1 (1:0)

Seničania nastúpili do jarnej ouvertúry s tromi novicmi v základnej zostave - Štepanovským, J. Černým a Diarrassoubom, hostia s jednou novou akvizíciou - stopérom Murínom. Na kvalitne pripravenom trávniku začali Záhoráci lepšie. Už v 4. min predviedli prvú peknú akciu, po rýchlom protiútoku a po Divišovom centri zakončoval zvnútra pokutového územia Kóňa vysoko nad bránku. Prvú gólovú radosť v jarnej časti súťaže priniesla 10. min. Štepanovský krásne vysunul Jaroslava Diviša a ten z otočky bombou pod brvno nedal Hroššovi žiadnu šancu. O dve minúty neskôr sa Seničania opäť tešili z Divišovho gólu, ten pre faul neplatil. Domáci sa akoby uspokojili s vedením, hra sa vyrovnala, bolo v nej veľa nepresností a pokazených prihrávok. Nitrania vystrčili rožky v 29. min, Mikuš však zakončil sľubnú brejkovú akciu veľmi nepresne.

Druhý polčas začal vlažne, odohrával sa prevažne v strede poľa. Do zakončenia sa dostali dvakrát domáci. Lopta po Divišovej hlavičke išla nad bránku a Ďurica po efektnej pätičke Černého technickou strelou len tesne minul pravá žrď. Z "čista-jasna" prišlo vyrovnanie Nitry v 64. min. Prvou strelou na Bolekovu bránku sa prezentoval striedajúci Moravčík a pekne pod brvno strelil vyrovnávajúci gól. Seničanov tento moment zobudil a pomohlo im aj striedanie trénera Grigu, ktorý na hrot útoku poslal Kalabišku. V 71. min fauloval v pokutovom území Tóth Černého, tento hráč si postavil loptu na biely bod a penaltu s prehľadom premenil. O ďalších päť minút vytiahol Hroššo výborný zákrok pri hlavičke kapitána Gajdošíka. V 82. min Murín hrubo fauloval v pokutovom území Kalabišku, nasledovala červená karta a druhý pokutový kop. Aj exekútorom tohto bol Černý a aj za pomoci ľavej žrde lopta skončila v sieti - 3:1. O minútu nato predviedli Nitrania opäť zákerný faul na stopéra Pavlíka a aj druhý senický stopér musel byť striedaný s podozrením na silný otras mozgu. Záverečná šanca zápasu v podaní Moravčíka zostala nevyužitá, jeho tvrdú strelu Bolek vyrazil. Všetky body tak zostali na Záhorí.

FK Senica - FC Nitra 3:1 (1:0)
Góly: 71. a 82. J. Černý (oba z pok. kopu), 10. Jaroslav Diviš - 64. F. Moravčík, ŽK: 37. M. Ďurica, 63. Diarrassouba, 74. Štepanovský - 42. Kaspřák, 45. V. Gajdoš, 70. O. Murín, 84. Ivančík, ČK: 82. O. Murín (Nitra) po druhej ŽK, rozhodovali: Matúš - Lieskovský, Bóllo, 1520 divákov 

Zostavy: 
Senica: Bolek - Štepanovský, R. Pillár (34. P. Pavlík, 86. Strnad), Gajdošík, Leal - Križko, T. Kóňa - Jaroslav Diviš, J. Černý, M. Ďurica - Diarrassouba (66. Kalabiška) 
Nitra: Hroššo - Kaspřák, O. Murín, Martin Tóth, Harbuľák - Držík, V. Gajdoš (61. Paukner) - Kolár (81. Kemláge), Matúš Mikuš (46. F. Moravčík), Ivančík - Šimonek

Stanislav Griga (tréner Senice): "Bol to veľmi nervózny duel. Doplatili sme na prehnane tvrdú hru súpera dvoma vážnymi zraneniami. Nitra bola v tomto stretnutí nepríjemným súperom. Aj preto si víťazstvo nesmierne vážim. Ťažko sme sa presadzovali, ale ani my sme súpera k vážnym šanciam nepustili." 
Ladislav Jurkemik (tréner Nitry): "Prvý polčas domáci využívali rýchle protiútoky a po jednom z nich padol vedúci gól. Po zmene strán sme boli aktívnejší, ale chýbalo nám viacero hráčov."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok