Do sanitky narazil mladý vodič, prevážaný pacient neprežil

TASR
2.9.2016 12:00

Na ceste druhej triedy medzi Skalicou a Holíčom došlo 1. 9. o 21.30 h k tragickej dopravnej nehode medzi osobným autom Audi 80 a sanitkou Rýchlej zdravotníckej pomoci Sicar Rasic.

Do sanitky narazil mladý vodič, prevážaný pacient neprežil
TASR/KR PZ v Trnave

Ťažké zranenia

Ako uviedla, vozidlo značky Audi viedol 22-ročný muž z Chropova v smere od Skalice. Pravdepodobne pri predchádzaní iného auta prešiel vodič do protismeru, kde došlo k zrážke so sanitkou. Vodič Audi utrpel ťažké zranenia, 37-ročný vodič sanitky z Malaciek a 39-ročný zdravotník z Gbelov sa zranili ľahko.

„Prepravovaný pacient z Holíča vo veku 59 rokov po prevoze v nemocnici zomrel. U nebohého vykonajú pitvu na zistenie príčiny jeho smrti. Dychové skúšky na alkohol boli u oboch vodičov negatívne. Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody polícia vyšetruje, bolo začaté trestné stíhanie pre usmrtenie a ublíženie na zdraví,“ uviedla hovorkyňa.

Polícia napomína vodičov

Polícia pripomína, najmä mladým vodičom, že sú povinní v cestnej premávke správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozovali bezpečnosť iných. Sú povinní sledovať situáciu v cestnej premávke a tej aj prispôsobiť svoje správanie.

Vodič nesmie predchádzať, ak by ohrozil alebo obmedzil vodiča jazdiaceho v protismere, alebo ohrozil iného účastníka cestnej premávky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok