Minister vnútra vymenoval nového prezidenta hasičov a záchranárov. Je ním človek, ktorý sa už roky pohybuje na vedúcich pozíciách

2.1.2024 12:47 , Aktualizované: 2.1.2024 15:05

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vymenoval nového prezidenta Hasičského a záchranného zboru. Je ním pplk. Ing. Adrián Mifkovič. Od prvého januára vystriedal vo funkcii jeho predchodcu plk. Ing. Pavla Mikulášeka.

estok-mifkovic
Foto: minv.sk

Hlava zboru

Nový prezident slúži v hasičskom zbore už od roku 2004. Počas rokov bol na viacerých vedúcich stoličkách. Posledné tri roky dokonca na pozícii vedúceho oddelenia operačného riadenia a IZS, Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trnave.

„Som presvedčený, že vedenie Hasičského a záchranného zboru povedie odborník, s ktorým zdieľame spoločné ciele, v prvom rade bezpečnosť ľudí žijúcich na Slovensku, ochrana ich zdravia a majetku, ktorý vyvinie maximálne úsilie v snahe zlepšovania materiálno technického zabezpečenia, výcviku, vzdelávania, zásahov a vzájomnej spolupráce profesionálnych hasičov s dobrovoľnými hasičmi,“ vyjadril sa Šutaj Eštok.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok