Únia vyčlenila 238 miliónov eur pre cestné prepojenia v Žilinskom kraji

TASR
2.9.2016 00:52

Európska komisia oznámila, že schválila veľký projekt v oblasti cestnej infraštruktúry na Slovensku. Ide o príspevok z Európskych štrukturálnych a investičných fondov vo výške 238 miliónov eur.

Únia vyčlenila 238 miliónov eur pre cestné prepojenia v Žilinskom kraji
SITA/Martin Havran

Projekt bol podaný v programovom období 2007-2013. Ide o zámer zlepšiť cestné prepojenie v hornatých oblastiach na severe Slovenska, v Žilinskom kraji, s napojením na dopravnú infraštruktúru smerom na poľské hranice a na východ Slovenska, pozdĺž transeurópskeho dopravného koridoru Rýn-Dunaj.

Komisia pripomenula, že zámerom tohto projektu bolo aj odľahčenie dopravnej záťaže v okolí Žiliny a Martina a celkové zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky v tomto regióne. "Tento nový projekt na Slovensku, podporovaný Európskou úniou, má dvojaký cieľ - zlepšiť bezpečnosť cestnej premávky a prispieť k hospodárskemu rozvoju regiónu," uviedla v tejto súvislosti eurokomisárka pre regionálnu politiku Corina Cretu.

Slovensko na programové obdobie 2014-2020 má k dispozícii viac ako 15 miliárd eur prostredníctvom Európskych štrukturálnych a investičných fondov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok