VIDEO: Krištofič knokautoval Vémolu. Rýchly koniec predpovedal už pred zápasom

ta3/ČTK
29.12.2023 22:17 , Aktualizované: 30.12.2023 09:53

Popredný český MMA zápasník Karlos Vémola si v piatok v pražskej O2 aréne pripísal druhú porážku v tomto roku, potom čo ho nečakane hneď v prvom kole knokautoval Slovák Samuel Krištofič.

Krištofič Vémola
X/oktagonmma

Zápas sa mal konať už pred dvomi rokmi, ale Vémola z neho musel pre zranenie odstúpiť. Diváci videli krásny súboj s razantným koncom „piráta“ Krištofiča.

Bol favoritom na víťaza

Vémola sa netradične predstavil už v treťom zápase od konca, a hoci bol pri stávkových kanceláriách veľkým favoritom, proti Krištofičovi neuspel. Nepodarilo sa mu preniesť boj na zem, kde je najsilnejší, a v boxerskej prestrelke utrpel v čase 1:48 tvrdé k.o., po ktorom mu museli priamo v ringu pomáhať aj lekári. V máji Vémolu porazil v titulovom zápase aj Kincl.

"Každé víťazstvo je sladké a tým, že Karlos je legenda MMA scény v Česku aj na Slovensku, tak víťazstvo určite chutí," povedal Krištofič novinárom s odstupom pár minút po zápase. Po jeho bezprostrednom konci ho premohli emócie a dojatím skoro nemohol hovoriť.

Predpovedal budúcnosť?

Tridsaťštyriročný Slovák pred zápasom tvrdil, že Vémolu knokautuje už v prvom kole, a nakoniec sa mu to aj podarilo. "S tímom sme si urobili dosť podrobnú analýzu, desať týždňov sme sa pripravovali, a keď niečo robíš s presvedčením, tak o sebe nemôžeš pochybovať. Niekedy sa stane, že do toho dáš všetko a šport a život to zariadi inak, ale do všetkého musíš ísť s odhodlaním," podotkol Krištofič.

Krištofič prehral tri z predošlých štyroch zápasov a všeobecne sa príliš neverilo, že môže v Prahe uspieť. "Je to obrovské zadosťučinenie, že som to nevzdal, aj keď som mal chuť. Po prehre s Bryczekom som bol demotivovaný a mal som až depresie, teraz som ale šťastný," dodal slovenský bojovník.

Zvyšok večera

V hlavnom zápase akcie Oktagon 51 porazil Srb Bojan Veličkovič pred limitom Andreasa Michailidisa z Grécka, ovládol projekt Tipsport gamechanger a získal prémiu 300 000 eur.

Pás dočasného šampióna organizácie v strednej váhovej kategórii získal Piotr Wawrzyniak z Poľska, ktorý ako náhradník za zraneného Patrika Kincla porazil na body Slováka Vlasta Čepa.

Z ďalších domácich bojovníkov, ktorí sa na poslednej akcii česko-slovenskej organizácie v kalendárnom roku predstavili, si výhru pripísali Daniel Škvor a Radek Roušal. Škvor porazil na body Nemca Martina Zawadu, Roušal "vybodoval" Kalluma Parkera z Veľkej Británie. Magda Šormová a Tomáš Fiala svoje zápasy prehrali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok