FOTO: Policajti hľadali telo, muža však našli živého. V potopenom aute prežil šesť dní

29.12.2023 15:25 , Aktualizované: 29.12.2023 15:31

Vianočný zázrak. Tak popisujú americké médiá príbeh dvoch rybárov, ktorí našli auto v rieke pod diaľničným mostom. Polícia nečakala, že v aute nájde živého vodiča. O kurióznej záchrannej akcii informovala CNN.

muž prežil v aute šesť dní
Foto: TASR/AP

Zázrak, že prežil

"Úprimne povedané, je to zázrak, že je nažive," povedal CNN seržant štátnej polície štátu Indiana Glen Fifield o mužovi, ktorý zišiel z diaľničného mosta a za zatiaľ nejasných okolností uviazol vo vraku svojho auta.

Po šiestich dňoch ho rybári našli len vďaka odrazu svetla v diaľke. "Upútalo to našu pozornosť. Prišli sme bližšie a pozreli sme sa dovnútra cez airbag. Dotkol som sa nehybného tela a v tej chvíli sebou šklblo. Bol šokovaný, ale bolo vidieť, že je rád, že nás vidí. Nikdy som nevidel takú úľavu," opísal okoloidúci rybár Mario Garcia.

Pozrite si galériu fotografií zo zachraňovania muža v Indii:

Volal o pomoc, nikto ho nepočul

Ťažko zranený muž neskôr povedal, že kvôli uviaznutiu nedosiahol na svoj telefón. "Spomenul nám, že tam bol nejaký čas. Snažil sa zavolať o pomoc, ale nikto ho nepočul," povedal Garcia.

Záchranári uviedli, že prežil takmer týždeň sčasti vďaka tomu, že pil dažďovú vodu. Prežiť mu pomohlo aj mierne počasie.

Záchranári muža okamžite previezli do neďalekej nemocnice, kde mu lekári museli amputovať jednu nohu. Aj napriek tomu sa na druhý deň dokázal poďakovať všetkým svojim záchrancom z jednotky intenzívnej starostlivosti.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok