Rušná noc na Ukrajine. Protivzdušná obrana čelila útoku vyše dvadsiatich dronov

22.12.2023 08:28

Ukrajinskej protivzdušnej obrane sa v noci podarilo zostreliť 24 z 28 dronov, na ktoré ruské sily zaútočili na ukrajinskom území. S odvolaním sa na vyhlásenie ukrajinského generálneho štábu o tom dnes ráno informovala webová stránka Ukrajinska pravda.

Poškodená budova v Kyjeve
Foto: AP Photo/Evgeniy Maloletka

Poškodené domy

V Kyjevskej oblasti padajúce kusy zničených dronov poškodili tri súkromné domy a jeden začal horieť, napísal na sociálnej sieti náčelník tamojšej regionálnej vojenskej správy Ruslan Kravčenko.

„Nálet trval takmer dve a pol hodiny. Nepriateľ zaútočil na Kyjev pomocou bezpilotných lietajúcich prostriedkov, protivzdušná obrana aktívne ničila nepriateľské ciele. Kritická infraštruktúra nebola zasiahnutá," uviedol Kravčenko na Facebooku a dodal, že podľa prvých informácií nebol nikto zranený. Tlačová agentúra Unian uviedla, že dvaja ľudia utrpeli zranenia, ale podrobnosti neboli bezprostredne jasné.

Útok iránskymi dronmi

Podľa ukrajinského vyhlásenia Rusi na nočný útok použili 28 bezpilotných lietadiel iránskeho pôvodu Šached-136/131. Väčšina z nich bola zničená v Kyjevskej, Nikolajevskej, Odeskej, Chersonskej, Rivnenskej, Chmeľnickej a Žitomírskej oblasti. „Na odrazenie leteckého útoku boli použité vzdušné sily, protilietadlové raketové jednotky a mobilné palebné skupiny vzdušných síl a obranných síl," uviedol generálny štáb.

Predstavitelia ukrajinského hlavného mesta dnes ráno upozornili, že za posledných šesť dní išlo už o tretí nočný útok ruského dronu na Kyjev.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok