Tvorte obsah pre ta3 spolu s nami. Aplikácia mREPORTÉR poskytuje možnosť priamo sa spolupodieľať na vysielaní či obsahu na webe

21.12.2023 14:17 , Aktualizované: 25.1.2024 13:46

Služba mREPORTÉR umožní divákom a čitateľom ta3 spolupodieľať sa na obsahu zverejnenom ako vo vysielaní, tak i na webe. Aplikácia umožňuje odosielať aktuálne spravodajské videá a fotografie z vášho telefónu priamo do našej redakcie.

Videá a fotografie vytvoríte priamo cez aplikáciu mREPORTÉR a tie najlepšie a spravodajsky zaujímavé budete môcť vidieť v našom televíznom vysielaní a tiež na webe ta3.  

Ako natočiť skvelé a pútavé video?

Ak natáčate aktuálnu udalosť, napríklad požiar alebo prírodnú katastrofu, snažte sa video odoslať čo najrýchlejšie. Čím skôr nám ho pošlete, tým väčšiu šancu má na zverejnenie v televíznom vysielaní a na webe ta3.

Zaujímajú nás aj videá z kultúrnych či športových udalostí, vaše zážitky z cestovania a dovoleniek a tiež veci, ktoré vás vo vašom regióne trápia.

Natočte video priamo v aplikácii

Natáčanie začnete kliknutím na červené okrúhle tlačidlo na ľavej spodnej strane displeja. Natáčanie môžete prerušiť stlačením tlačidla pauza a opäť v ňom pokračovať stlačením červeného okrúhleho tlačidla. Môžete tak natočiť do jedného videa viac záberov. Keď budete s výsledkom videa spokojní, kliknite na tlačidlo Uložiť a prejdete k ďalšiemu kroku pred odoslaním videa.


Staň sa naším reportérom Foto: ta3 Staň sa naším reportérom

Môžete použiť aj video z vašej galérie

Aplikácia mREPORTÉR umožňuje posielať videá a fotky zhotovené aj mimo aplikácie. Jednoduchým spôsobom vyberiete video z galérie, a potom vyplníte názov videa, popis a odošlete ho priamo k nám do redakcie.

Lepšie je točiť video na šírku

Videá natáčajte na šírku. Aplikácia samotná vás k tomu vyzve. Samozrejme, ak budete svedkom spravodajskej udalosti a zabudnete otočiť svoj mobilný telefón, budeme radi aj za video na výšku. Na šírku však video vyzerá lepšie a lepšie ho tak využijeme v televíznom vysielaní.

Názov videa je kľúčový

Správne pomenovanie a popis videa nám pomôžu pri jeho spracovaní a zaradení či už na webových stránkach alebo priamo do vysielania.

Najlepšie videá zverejníme

V momente, keď nám video odošlete, skontrolujú ho naši editori a ak nebude v rozpore s podmienkami použitia, radi ho zverejníme, použijeme.

Kde nájdete aplikáciu?

Aplikáciu sme pripravili pre užívateľov smartfónov s operačným systémom Android, tak aj iOS.

Stiahnuť si ju môžete na Google Play.

Google Play Foto: ta3 Google Play

Stiahnuť si ju môžete aj cez App Store.

App Store Foto: ta3 App Store
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok