Žilinčania prelomili smolu v ligových zápasoch proti Trenčínu

TA3 SITA
29.8.2016 22:29

Úradujúci futbalový majster AS Trenčín zaznamenal už štvrtú prehru v doterajších siedmich odohraných kolách najvyššej slovenskej súťaže 2016/2017. Zverenci trénera Martina Ševela nestačili v nedeľňajšom večernom dueli v Žiline na domáci MŠK a podľahli jednoznačne 0:4.

Trenčín v tabuľke ôsmy

V konkurencii tucta účastníkov Fortuna ligy patrí Trenčínu v tabuľke až 8. priečka so sedembodovým odstupom na lídra, ktorým je práve MŠK Žilina.

"Nám sa nepodarilo nadviazať na výborný výkon zo štvrtka z play-off Európskej ligy vo Viedni proti Rapidu (víťazstvo AS 2:0, pozn.). Proti Žiline nám chýbal drajv, energia. Súper bol efektívny, rýchlejší, my akoby sme mali zaradený iba druhý rýchlostný stupeň a na ňom sme išli celý zápas," hodnotil nevydarený duel kouč trenčianskeho mužstva Martin Ševela. "Dostali sme štyri góly, je to debakel."

Futbalisti Žiliny na vlastnej umelej tráve pred 3712 divákmi rozhodli o svojom triumfe nad majstrom ešte v prvej polovici úvodnej štyridsaťpäťminútovky, keď sa strelecky presadili dvaja najlepší kanonieri MŠK v tejto sezóne Filip Hlohovský (dosiaľ 4 góly) a nigérijský zakončovateľ Yusuf Otubanjo (má na konte už 5 presných zásahov).

Moderný atraktívny futbal

"Ukázali sme progres, pretože Trenčín stále disponuje nesmiernou kvalitou. Obe mužstvá predviedli atraktívny a moderný futbal, s veľkou mierou rizika. To prinesie radosť na tribúny, energiu do slovenského futbalu a v neposlednom rade rozvinie hráča. Z pohľadu fanúšika sa dalo baviť, hralo sa v rýchlosti, vo vysokom tempe. Proti AS sme uhrali čisté konto nielen obetavosťou a nasadením, ale aj taktickými vecami. Zápasy sa nevyhrávajú iba útokom, ale aj vyváženou činnosťou medzi obranou a ofenzívou. Čaká na nás reprezentačná pauza, určite sa tam bude chlapcom lepšie odchádzať pri dobrom štarte do sezóny. Verím, že sa vrátia kvalitne pripravení a správne vstrebú víťazstvo," uviedol spokojný kormidelník Žiliny Adrián Guľa.

V nedeľňajšom ligovom dueli pod Dubňom prikrášlili úspech MŠK po zmene strán Nikolas Špalek a nová akvizícia práve z Trenčína Jakub Holúbek, ktorý hneď po príchode na trávnik svoj prvý dotyk s loptou premenil na spečatenie rezultátu na 4:0. Dvadsaťpäťročný univerzál sa ešte v drese AS predstavil vo štvrtok v rakúskej metropole v pohárovej odvete play-off Európskej ligy a o tri dni neskôr už hral proti "svojim" v lige.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok