Famózna obhajoba titulu na Vianočnom Kaufland Cupe. Slováci neinkasovali ani gól, turnajom prešli ako nôž maslom

Slovenskí hokejisti prešli domácim turnajom ako nôž maslom. Obhájili titul spred roka, keď triumfovali v oboch dueloch. Najprv rozobrali na súčiastky Nórsko a triumfom 9:0 si pripísali najvyššie víťazstvo pod trénerom Craigom Ramsaym. O dva dni neskôr zdolali aj bronzových medailistov z uplynulých MS Lotyšov 3:0 a suverénne ovládli Vianočný Kaufland Cup.

202311215_hokej12006453.jpg
Foto: TASR/Pavel Neubauer

Déjà vu

Pred rokom sa na turnaji stretli rovnaké tímy ako aj v tomto roku - Slováci privítali Nórsko a Lotyšsko. A dopadlo to úplne rovnako, naši hokejisti zvíťazili v oboch dueloch a pobalský štát zdolal Škandinávcov. Líšili sa len výsledky.

Zatiaľ čo minulý rok slovenskí hokejisti zdolali Nórov 6:0, tento rok im uštedrili pod vianočný stromček o tri darčeky viac.

Nad Lotyšskom sme vtedy triumfovali po výsledku 6:1, tentoraz, čo sa týka konečného výsledku, to bolo vyrovnanejšie. Herne to však bolo väčšinu času len o našich hokejkách, individualitách a tímovom duchu.

Neuveriteľná bilancia a tímovosť

Severanom zápasy absolútne nevyšli, nestrelili ani gól, skončili s hrozivým skóre 0:14. Druhí Lotyši im logicky nedovolili streliť gól, naopak, nepodarilo sa im prekonať ani nášho brankára Samuela Hlavaja.

Čisté konto si udržal aj gólman Michaloviec Stanislav Škorvánek, ktorý zneškodnil všetkých 19 pokusov Nórov. Slováci tak turnaj ovládli so skóre 12:0.

Prvých osem hráčov v kanadskom bodovaní turnaja bolo zo Slovenska - Marek Hrivík bol najproduktívnejší, keď strelil tri góly a na jeden prihral. Nasledovali Viliam Čacho, Oliver Okuliar, Matej Kašlík a Róbert Lantoši s tromi bodmi na konte. Po dva body nazbierali Peter Cehlárik, Martin Bodák a Lukáš Cingel.

Bodovali ešte ďalší ôsmi Slováci. Streliť gól či naň asistovať nedokázali len traja obrancovia a jeden útočník. Ide o úžasnú bilanciu, keďže z celej nominácie na domáci turnaj sa ukázali prakticky všetci hráči v dobrom svetle.

Pozrite si atmosféru na štadióne:

Lotyši boli kvalitnejším súperom

Tréner Ramsay uznal, že duel s Lotyšskom bol veľmi ťažký a išlo o fyzický zápas. „Tím však odviedol dobrú prácu, hrali sme dobre hokejkami. Som veľmi šťastný, ako sme zvládli oslabenia a vyhrali turnaj. Dosiahli sme dve víťazstvá a som na chlapcov hrdý," povedal.

Autor prvého gólu v stretnutí proti pobaltskej krajine Čacho hovoril o náročnejšom dueli ako proti Nórsku. „Dohrávali súboje a vysoko nás napádali. Trocha nám to robilo problémy, no zvládli sme to a boli to výborné dva výkony.“

Kapitán a najproduktívnejší hráč Slovenska, ale i celého turnaja, Hrivík vedel, že Lotyšsko má kvalitný tím. „Nevedeli sme, koľko hráčov mali z uplynulých MS, no vedeli sme, akú majú identitu. Chceli sme hrať našu hru a Samo nás podržal v bráne,“ priblížil na margo čistého konta Hlavaja, ktorý pôsobí v českej Plzni. Ten priznal, že Lotyši boli nepríjemní v predbránkovom priestore a ťažko sa mu hľadali puky.

Pozrite si víťaznú radosť slovenských hokejistov po konci duelu s Lotyšskom:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok