V Brezne majú novú atrakciu. Otvorili tam ľadové mestečko

15.12.2023 17:18

Na námestí v Brezne otvorili v piatok dlho avizovanú atrakciu tejto zimnej sezóny na Horehroní Ľadové mestečko. Jeho najväčším lákadlom je exteriérové klzisko, trhy s občerstvením i regionálnymi produktmi, historické kovové sane ako fotopoint, terasa v tvare iglu či klziskobus.

Brezno ľadové mestečko
Foto: fb/Mesto Brezno

Každý rok nové aktivity

„Našou snahou je každým rokom prinášať nové atraktivity a podujatia, ktoré oslovia nielen obyvateľov mesta a regiónu, ale rovnako potenciálnych návštevníkov, ktorí k nám v zime zavítajú, či už len na jednodňový výlet, alebo na viacdňový pobyt," konštatoval brezniansky primátor Tomáš Abel.

Otvorenie mestečka sprevádzala bubnová šou a bohatý kultúrny program, ktorý organizátori pripravili aj v ďalšie dni. Kto si z domu priniesol vlastnú vianočnú ozdobu, mohol ju zavesiť na novoosadený vianočný stromček symbolizujúci spoločné slávnostné otvorenie.

Občerstvenie popri korčuľovaní

Miestni obyvatelia i návštevníci regiónu si môžu predvianočnú atmosféru vychutnávať pri teplých nápojoch na terase v tvare iglu a zakúpiť si ich napríklad v historickej mestskej veži, kde sídli infocentrum. Mobilná ľadová plocha v historickom centre je k dispozícii pre verejnosť každý deň až do 7. januára v čase od 14.30 do 20.00 h. Pri nej sa nachádza požičovňa korčúľ pre deti i dospelých a jej súčasťou sú tiež pomôcky na učenie sa korčuľovania.

Miesto na aktívny čas

„Primárnym cieľom projektu Ľadové mestečko je vyplniť návštevníkom breznianskeho námestia možnosti na aktívne strávený voľný čas na Horehroní, ktoré sa v zime stáva vyhľadávanou destináciou Nízkych Tatier, a to najmä zo strany lyžiarov, bežkárov a skialpinistov. Veríme, že aj tohtoročný program bude mať u návštevníkov pozitívne ohlasy a navodí u nich tú pravú vianočnú, zimnú až ľadovú atmosféru," doplnila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok