Ďalšie útoky dronmi na Ukrajine, tentokrát bola terčom Odesa. Ich zostrelenie hlási aj protivzdušná obrana v Moskve

14.12.2023 06:51

Pri útoku ruského dronu v ukrajinskej Odese bolo zranených 11 ľudí vrátane troch detí a poškodených 11 budov. Informovala o tom ukrajinská Štátna pohotovostná služba (DSNS) na sieti Telegram.

Útok na Odesu
Foto: AP/ilustračný obrázok

Ukrajinské drony nad Moskvou

Ruská protivzdušná obrana zasa dnes ráno zostrelila nad Moskvou dva drony, ktoré nespôsobili žiadne škody, uvádza agentúra Reuters s odvolaním sa na moskovského starostu Sergeja Sobjanina.

Na bližšie nešpecifikovanom mieste v Odeskej oblasti zasahovalo po útoku dronov podľa DSNS 30 záchranárov s 8 vozidlami. Na záberoch na kábli je vidieť hasičov, ktorí skúmajú trosky, zhorené vozidlo a viditeľne traumatizovaných ľudí v starostlivosti záchranárov.

Pracovníci Červeného kríža podľa DSNS priniesli na miesto udalosti jedlo a teplé oblečenie.

Rusko útočí na infraštruktúru

Podľa vyjadrení ukrajinská armáda v stredu nad Odeskou zostrelila aj desať ruských dronov. Kyjev už skôr varoval, že Rusko, ktoré sa od 24. februára minulého roka snaží vojensky poraziť Ukrajinu, sa tento rok vráti k minuloročnej stratégii bombardovania energetickej infraštruktúry.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa snaží rokovať so zahraničnými partnermi, najmä so Spojenými štátmi, o dodatočných dodávkach rakiet protivzdušnej obrany a ďalšej munície, ktoré by Ukrajine pomohli prežiť nasledujúce mesiace.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok