Extraliga - Zvolen - Poprad 3:4 pp

SITA
2.3.2012 20:57

Vo Zvolene sledoval takmer prázdny štadión sotva priemerný hokej. Popradčania prišli pod Pustý hrad v oklieštenej zostave iba s piatimi obrancami a v defenzíve to bolo miestami aj cítiť. Ako prvý sa však zahrial domáci brankár Trenčan, keď ho už v prvej minúte preveril Koskinen.

Extraliga - Zvolen - Poprad 3:4 pp

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 53. kolo:

HKm Zvolen - HK AutoFinance Poprad 3:4 po predĺžení (1:0, 1:0, 1:3 - 0:1)
Góly: 20. Čurilla (Juraško, P. Zuzin), 39. Čurilla (Otčenáš), 57. Vantroba (M. Jurík) - 50. Koskinen (Strömberg), 54. Vandas (Koskinen), 58. Vaic (A. Kroták), 65. Balán (Tavželj). 
Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Gajan, Novák, 1492 divákov 

Zostavy: 
Zvolen: Trenčan - Ťavoda, Jindra, Hraško, Juraško, M. Vantroba, J. Mucha - Marek Slovák, L. Jurík, V. Baláž - Otčenáš, P. Zuzin, Čurilla - Síkela, M. Jurík, Puliš - Šiška, Fekiač, T. Méry 
Poprad: Šimonovič - Fabian, Pentikäinen, Tavželj, Kovačevič, D. Kramár - Strömberg, Koskinen, Kuľha - P. Svitana, Balán, Vaic - Svačina, A. Kroták, Michal Chovan - Vandas, Škovira, Homa 

Vo Zvolene sledoval takmer prázdny štadión sotva priemerný hokej. Popradčania prišli pod Pustý hrad v oklieštenej zostave iba s piatimi obrancami a v defenzíve to bolo miestami aj cítiť. Ako prvý sa však zahrial domáci brankár Trenčan, keď ho už v prvej minúte preveril Koskinen. Až v 4. min vyslal nebezpečný puk zvolenský hokejista, konkrétne kapitán L. Jurík. Hostia sa dostávali do kontier či individuálnych útočných akcií, voľný Kroták mal dobrú možnosť, ale gólman HKm bol proti. V 9. min po Jindrovej prihrávke a útočnom výpade sa ocitol v šanci Síkela, ale mieril do žŕdky. Potom to skúšal na dvakrát zblízka Hraško, no Šimonovič podržal svoj tím. Veľké príležitosti mali v 14. min Zuzin, ktorý neuspel zoči - voči popradskému gólmanovi, následne sa dostal až pred Trenčana hosťujúci Chovan, ale skvelý zákrok predviedol aj domáci brankár a o pár sekúnd sa potil i popradský pri šanci Síkelu. Zvolenčanom to vyšlo až v presilovke, 18 sekúnd pred klaksónom sa po osi Zuzin - Juraško dostal puk k Čurillovi a od neho putoval do odkrytého priestoru hosťujúcej bránky - 1:0. 
V druhej tretine mali lepšie možnosti Popradčania, v 24. min po prihrávke Škoviru sa pri ľavej žŕdke nepresadil pred odkrytou bránkou Homa a o minútu neskôr to na viackrát skúšal pred Trenčanom nepokrytý Kramár. Hostia nevyužili ani presilovku, v ktorej mali tlak, ale nestrieľali na Trenčana. Zvolen sa v záverečných siedmich minútach druhej tretiny tlačil na popradskú bránku a napokon sa im podarilo streliť gól, keď sa v 39. min dostal spoza bránky pred Šimonoviča Otčenáš a Čurilla zvýšil na 2:0. 
Na začiatku tretej tretiny sa nepríjemne zranil Michal Chovan a s boľavým kolenom odkrýval do šatne. V 45. min Slovák z pravej strany zazvonil na žŕdke popradskej bránky. Hostia mali možnosť korigovať nepriaznivý stav v 50. min, hrali presilovku a po prihrávke Svitanu sa ocitol v šanci pri ľavej žŕdke voľný Balán, Trenčan však "vytiahol" betón. Popradčanom sa napokon podarilo v početnej výhode skórovať, z pravého kruhu prestrelil brankára HKm Koskinen - 2:1. Zvolen dostal taktiež možnosť presilovky, v ktorej zmaril hetrik Čurillovi obranca Kramár, keď zastúpil Šimonoviča pred odkrytou bránkou. Ako sa využíva početná výhoda, predviedol v 54. min Vandas, ktorý prešiel zvolenskou obranou ako nôž maslom a dobre zakončil - 2:2. Potom preverili oboch brankárov na jednej strane Čurilla a na druhej Pentikäinen, no stav zmenil až v 57. min po vyhratom buly M. Juríka presnou strelou Vantroba - 3:2. Zvolenčania sa tešili z vedenia iba 52 sekúnd, pretože Kroták prešiel po pravej strane s pukom, ktorý naservíroval pred bránku voľnému Vaicovi, a ten oslávil svoj 400-tý extraligový zápas vyrovnávajúcim gólom. V predĺžení mali viac možností na skórovanie domáci hráči, Baláž so Slovákom neuspeli a prišiel trest, keď 38 sekúnd pred koncom pridanej päťminútovky rozhodol o dvoch bodoch pre Poprad Balán, ktorý sa presadil svojím dôrazom nepokrytý pri ľavej žŕdke. 

Hlasy:
Vladimír Klinga (asistent trénera Zvolena): "Bol to z oboch strán viac hokej dopredu, taký bezkontaktný, povedal by som prípravný zápas na play-off. My sme ho dobre rozohrali, viedli sme 2:0, no našou nedisciplinovanosťou a individuálnymi chybami aj skúsenejších hráčov sme sa pripravili o dobrý výsledok. Získaný bod je, žiaľ, málo. Verili sme, že sa dopracujeme aspoň k nájazdom a získame dva body, ale nepodarilo sa." 

Ladislav Svozil (tréner Popradu): "Chceli sme tu prvýkrát vyhrať. To sa nám podarilo, aj keď pre oko diváka neboli prvé dve tretiny - najmä z našej strany - pekné. Chýbal nám dôraz v osobných súbojoch, i keď sme si v prvom dejstve vypracovali dve prečíslenia dvoch na jedného. Zakončili sme ich však nedôrazne. Ak chceme vonku bodovať, musíme takéto príležitosti premieňať. Vzhľadom na priebeh zápasu, v ktorom sme prehrávali 0:2 a vyhrali ho v predĺžení, musíme byť spokojní."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok