Extraliga - Martin - Banská Bystrica 4:5 po sn

SITA
2.3.2012 20:50

V prvej desaťminútovke sa hral v Turci hokej plný osobných súbojov a nepresností, s minimom šancí na oboch stranách. Domáci nevyužili dve presilovky za sebou, ale v 16. min išli do vedenia.

Extraliga - Martin - Banská Bystrica 4:5 po sn

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 53. kolo:

MHC Mountfield Martin - HC'05 Banská Bystrica 4:5 po sam. nájazdoch (1:1, 1:2, 2:1 - 0:0, 0:1)
Góly: 16. V. Škoda (Fadrný, Kriška), 32. Kriška (Fadrný, Výborný), 50. Michal Važan (Brcko, Matejka), 60. Kriška (Michal Važan, Fadrný) - 19. M. Grman (Jokila), 29. Kristoffersson (Ján Sýkora, K. Grman), 36. R. Heizer (Kútny, Jabrocký), 45. Ján Sýkora, rozhodujúci sam. nájazd premenil Jabrocký. 
Vylúčení: 4:9 na 2 min, navyše: Výborný na 10 min za nešp. správanie - Miroslav Hlinka na 10+DKZ za nešp. správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - V. Smerek, Bogdaň, 2500 divákov 

Zostavy
Martin: M. Šimko - Matejka, Brcko, Škumát, M. Výborný, Leško, Drgoň, Zukal, Vartovník - M. Sobota, Galamboš, Michal Važan - Kriška, V. Škoda, Fadrný - Macejka, Zeliska, Miroslav Ižvolt - Themár, Murček, J. Cíger 
Banská Bystrica: Kostúr - Brňák, Cebák, M. Grman, Huba, Novajovský, Kubka, Beňa - Kútny, Miroslav Hlinka, Jabrocký - Ján Sýkora, Jokila, Kristoffersson - M. Kokavec, Pulliainen, L. Novák - T. Hričina, R. Heizer 

V prvej desaťminútovke sa hral v Turci hokej plný osobných súbojov a nepresností, s minimom šancí na oboch stranách. Domáci nevyužili dve presilovky za sebou, ale v 16. min išli do vedenia. Fadrný našiel pred Kostúrom číhajúceho Škodu, a ten sa nemýlil - 1:0. O pár sekúnd mohol zvýšiť skóre Zeliska, ale po peknej kombinácii tretieho útoku trafil iba žŕdku prázdnej Kostúrovej bránky. Zápas potom nabral na obrátkach. Posledné slovo v prvej tretine mal Grman, ten po peknej individuálnej akcii prestrelil Šimka - 1:1.

Nástup do druhej tretiny mali lepší Martinčania. Najskôr sa v 25. min nepresadil Važan a o minútu schoval ležiaci Kostúr v lapačke Zeliskov puk smerujúci do bránky. Divákov zo sedadiel zdvihla aj 28. min. Najskôr Kriška neprekonal zblízka Kostúra, potom Kútny úplne voľný pred bránkou stroskotal na Šimkovi. O minútu hostia strhli vedenie na svoju stranu - Kristoffersonovu strelu tečoval Jokila a bolo 1:2. Vyrovnanie mal na svojej hokejke Themár, ale jeho blafák zastavila iba žŕdka. V 32. min hrali domáci presilovku a za 5 sekúnd ju aj premenili. Kriška pohotovou strelou po vhadzovaní vyrovnal - 2:2. V 36. min využili aj "barani" početnú výhodu. V závare pre Šimkom sa najlepšie zorientoval Heizer a hostia opäť viedli o jeden gól.

Aj na začiatku tretej tretiny sa gólovo presadili hostia a Sýkora ich poslal už do dvojgólového náskoku - 2:4. Domácim citeľné chýbal Škoda, ktorý pre zranenie odstúpil na konci druhej tretiny. Presilovky sú však v posledných zápasoch silnou zbraňou "kosačiek". V 50. min strelil Važan v početnej výhode kontaktný gól - 3:4. V 54. min hrali domáci presilovku piatich proti trom, ale tentoraz bez výsledného efektu. Martinčania hrali 90 s pred koncom power-play a po 38 s Kriška vyrovnal a poslal zápas do predĺženia. V ňom enormná snaha Martinčanov o rozhodujúci gól nepriniesla úspech, a tak rozhodnutie prišlo v samostatných nájazdoch. Rozhodujúci premenil Jabrocký, ale domácich hokejistov diváci za ich výkony počas celej sezóny vytlieskali.


Hlasy
Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Diváci videli veľmi dobrý zápas, množstvo súbojov, pekné kombinácie i góly. Chceli sme sa s našimi divákmi pekne rozlúčiť, a to sa nám aj podarilo. Našou nezlomnou bojovnosťou sme dokázali vyrovnať dvojgólový náskok súpera. O výsledku napokon rozhodli nájazdy, v ktorých dominovali obaja brankári." 

Vladimír Országh (asistent trénera B. Bystrice): "Diváci si v zápase skutočne prišli na svoje. Domáci si za svoju bojovnosť bod v tomto zápase určite zaslúžili. V závere zápasu sme viedli o dva góly, ale náskok sme stratili. To sa nám v play-off nemusí vyplatiť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok