Extraliga - Nitra - Slovan 5:3

SITA, TA3
2.3.2012 20:15

Už po dvoch minútach hry mali domáci prvú presilovku v zápase, no napriek viacerým strelám skóre neotvorili. Blízko ku gólu bol Garip Saliji, no Karhunen dobre zasiahol. V 7. min skóre neotvoril v nájazde dvoch proti jednému ani hosťujúci Bulík, na opačnej strane strieľal tvrdo, no neúspešne, Kropáč.

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 53. kolo:

HK Nitra - HC Slovan Bratislava 5:3 (0:1, 3:1, 2:1)
Góly: 22. Hamrák (Gurčík, Ordzovenský), 37. Tůma (Mašlonka), 40. Hrnka (Vosátko, M. Segľa), 53. M. Segľa (Martin Bača, G. Saliji), 60. G. Saliji - 20. L. Hudáček (Bulík, M. Sloboda), 37. M. Sloboda, 54. D. Skokan (M. Hudec) 
Vylúčení: 6:12 na 2 min, navyše: G. Saliji na 10 min za nešp. správanie - Martin Bača 5+DKZ za hrubosť, Harvey 5+DKZ za hrubosť, M. Hudec na 10 min za nešp. správanie, Harvey na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 4:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Husička, Polák (ČR) - Šefčík, Výleta, 1969 divákov 

Zostavy
Nitra: I. Fedor - Martin Bača, Tůma, Ďurák, Vosátko, Ordzovenský, Gurčík, K. Grman, Árvay - G. Saliji, M. Segľa, Hrnka - H. Ručkay, Káčer, R. Tománek - Mašlonka, Hamrák, Kropáč - Uhnák, P. Slovák 
Slovan: Karhunen - Dobroň, Švarný, Štajnoch, P. Frühauf, Luža, I. Ďatelinka, L. Kozák, Jass - M. Bakoš, Bulík, L. Hudáček - M. Hudec, Kukumberg, D. Skokan - D. Buc, M. Sloboda, Harvey - A. Kudrna, Preisinger, Kalináč 

Už po dvoch minútach hry mali domáci prvú presilovku v zápase, no napriek viacerým strelám skóre neotvorili. Blízko ku gólu bol Garip Saliji, no Karhunen dobre zasiahol. V 7. min skóre neotvoril v nájazde dvoch proti jednému ani hosťujúci Bulík, na opačnej strane strieľal tvrdo, no neúspešne, Kropáč. Šestnásť sekúnd pred prvou prestávkou sa v pásme domácich najlepšie zorientoval Hudáček, využil dostatok priestoru, ktorý sa mu dostal od nitrianskych obrancov, a prekonal Fedora - 0:1. Domáci vyrovnali pomerne rýchlo a už v 76. s druhej časti bol stav opäť nerozhodný. Strelu Ordzovenského efektne tečoval Hamrák a bolo 1:1. Tesné vedenie mohol hosťom vrátiť v 23. min Hudáček, no puk po jeho pokuse za bránkovú čiaru neprešiel, čo potvrdil aj videorozhodca. V polovici zápasu mal sľubnú príležitosť Bulík, no zblízka proti Fedorovi neuspel. Domáci brankár sa vyznamenal aj v 34. min, keď proti Štajnochovej strele vytiahol efektný "semafor." V 36. min ušiel obrancom Slovana Segľa, v nájazde ho fauloval Hudáček a domáci mali presilovku. Tú po niekoľkých sekundách využil Tůma a Nitra viedla 2:1. Rušno bolo v 37. min. Tvrdý zákrok Harveyho, po ktorom zostal na ľade ležať obranca Ordzovenský, nebol potrestaný a z pokračujúcej akcie hostí vyrovnal podareným blafákom Sloboda. V 40. min však domáci hrali krátku presilovku o dvoch hráčov, ktorú bleskovo využil Hrnka tečovaním Vosátkovej strely - 3:2.

Od 45. min hrali domáci štvorminútovú presilovku, v ktorej mal veľkú šancu Segľa, no osamotený pred Karhunenom neuspel. Početnú výhodu však domáci využili v 53. min. Tvrdá strela Baču sa od zadného mantinelu odrazila k Segľovi, ktorý pred odkrytou bránkou nezaváhal. Nitrianska radosť však dlho netrvala. Už v nasledujúcej minúte uspel strelou z ľavej strany hosťujúci Skokan a bolo 4:3. Gólovú poistku pridal v 60. min do prázdnej bránky Saliji. Po piatom nitrianskom góle si to v pästnej výmene medzi sebou rozdali Bača a Harvey, tvrdý súboj napokon nemal víťaza. 

Hlasy
Karol Kolečáni (tréner Nitry): "Pred výbornou diváckou kulisou sme predviedli výborný výkon. Nebol vidieť rozdiel, chlapci hrali oduševnene. Dnešný zápas mal všetko, čo by atraktívny hokej mal mať. Sme radi, že sme sa s domácimi divákmi rozlúčili takýmto spôsobom." 

Miroslav Mosnár (asistent trénera Slovana): "Dnes sme podali chladný výkon. Nitra ukázala väčšie srdiečko. V zápase rozhodli presilovky. Pre divákov to bol dnes atraktívny hokej a súperovi gratulujem k víťazstvu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok