Extraliga - Skalica - Košice 6:1

SITA, TA3
2.3.2012 19:48

Posledný zápas v Skalici pred play-off bol od začiatku dynamický a rýchly. Spočiatku nedochádzalo k akciám, ktoré by mohli ohroziť jednu či druhú bránku, no aktivitu v útoku predviedli hlavne hostia.

HK 36 Skalica - HC Košice 6:1 (3:0, 2:1, 1:0)
Góly: 11. Obdržálek (R. Školiak), 16. Lušňák (Křetinský), 18. Obdržálek (J. Hruška, R. Školiak), 30. R. Konečný (J. Jurík), 39. Lušňák (Pojkar, T. Višňovský), 52. J. Hruška (R. Školiak, Obdržálek) - 34. Kolba (Michel Miklík, Jenčík) 
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák - Tvrdoň, R. Návratek, 2770 divákov 

Zostavy
Skalica: Lakosil - Vyrúbalík, Šmach, Pojkar, Křetinský, Kloz, Jankovič, Magušin, Gula - Obdržálek, J. Hruška, R. Školiak - T. Višňovský, Klejna, Lušňák - Kutálek, Holovič, Šátek - J. Jurík, Mikúš, R. Konečný 
Košice: Halász (od 30. min Hylák) - Homer, J. Tabaček, Šeda, Kolba, Michal Novák, Martin Chovan, Slimák - P. Bartoš, Kristek, Zálešák - Jenčík, S. Gron, Michel Miklík - Pašek, Hvila, Dravecký - Mlynarovič, Matúš Chovan, Spilar 

Posledný zápas v Skalici pred play-off bol od začiatku dynamický a rýchly. Spočiatku nedochádzalo k akciám, ktoré by mohli ohroziť jednu či druhú bránku, no aktivitu v útoku predviedli hlavne hostia. V polovici úvodnej tretiny prišla presilová hra Skalice, ktorá prebudila ich útočnú snahu. Domáci predviedli viacero akcií, Višňovský dokonca trafil žŕdku, no gól padol pár sekúnd po presilovej hre, keď Obdržálek nahral Školiakovi, rýchlo sa premiestnil pred bránku a odkiaľ otvoril skóre. V 16. min sa Lušňák pri skalickom prieniku do košickej tretiny uvoľnil medzi kruhmi, tam dostal od Křetinského prihrávku a v nájazde prekonal Halásza. Tretí skalický gól pridal opäť Obdržálek po prihrávkach Hrušku a Školiaka. O úpravu výsledku sa ešte v záverečnej minúte tretiny pokúsil Miklík, no neúspešne.

Druhé dejstvo bolo na začiatku jasne v rukách domácich, a tí zvyšovali tlak najmä počas presilových hier. V polovici zápasu sa Košičanom nepodarilo vsietiť prvý gól ani po dorážkach Grona a Miklíka, no v tej istej minúte sa na opačnej strane dostal k puku Konečný a presnou strelou pochoval snahy hostí. Košičania v presilovej hre vycítili šancu a Kolba po rýchlej prihrávke Miklíka z uhla prekonal Lakosila. Košičania síce zvýšili po góle aktivitu, ale nevedeli nájsť recept na Lakosila. Piaty skalický gól dal Lušňák, ktorý osamotený nájazd zakončil blafákom.

V úvode mohli v presilovke znížiť hostia, ale už o pár sekúnd túto šancu vylúčením zmaril Kolba. Košičania hrali skôr opatrne a, v protiklade k mnohým skalickým útokom, ohrozovali Lakosila len sporadicky, napr. Mlynarovič v 49. min. O tri minúty neskôr sa opäť presadila prvá formácia domácich, keď si Hruška po viacerých prihrávkach individuálne vytvoril priestor a vystrelil. Záver zápasu sa dohral za dominancie domácich, napriek mnohým strelám Skaličanov sa výsledok už nezmenil. 

Hlasy
Svatopluk Kosík (asistent trénera Skalice): "Vyšla nám prvá tretina. Dali sme tri góly. Bol to kvalitný a dobrý výkon, chceme sa umiestniť v tabuľke čo najvyššie. Nastupujúci trend dostávať čo najmenej gólov sa plní podľa našich predstáv." 

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Dnešné stretnutie bolo z našej strany veľmi slabé. Ani prístup hráčov nebol dobrý. V prvej tretine sme dostali tri góly po našich individuálnych chybách, v druhej tretine sme stiahli hru na tri útoky, zlepšili sme korčuľovanie a dali sme aj gól, no na víťazstvo to nestačilo. Domáci zaslúžene vyhrali."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok