Myši a potkany zamorili zákopy, Ukrajina posiela na front mačky

ta3/CNN Prima NEWS
10.12.2023 06:00

Ukrajinskí vojaci čelia na fronte vážnemu problému - okrem zimy či hladu ich trápi invázia myší a potkanov. V boji proti týmto hlodavcom nezaberá nič okrem mačiek, píše portál CNN Prima NEWS.

Vojaci a myši
Foto: Facebook/FRANCE 24 English

Sociálne siete sú čoraz viac plné videí, v ktorých vojaci poukazujú na jeden z aktuálnych problémov - na hlodavcov v zákopoch.

Myši - ničitelia komunikačných káblov

"Na jednom videu sa vojak sťažuje na myši, ktoré mu vegetujú pod matracom. Ďalší vojak otvorí tašku a z nej vybehnú myši na všetky strany," píše CNN Prima NEWS.

Hlodavce vojakom narúšajú aj spánok. „Spíte, a keď sa prebudíte, máte v spacáku dve či tri myši. Nie je to veľmi príjemné, keď vám ohrýzajú prsty,“ opisuje vojak Jevhen Jevlev.

Hoci môže ísť na prvý pohľad o úsmevnú situáciu, myši sú schopné ničiť bojaschopnosť armády. Likvidujú vojakom helmy, ale predovšetkým ničia dôležité komunikačné káble. 

Mačky ako dočasné riešenie problému

Kyjevský metropolita dokonca požiadal o dary na boj proti hlodavcom. Uviedol: "Je to úplne nevyhnutná zbierka. Myši a potkany sú božie stvorenia. Krásne, múdre, ale zákerné. A nebyť zatratených Rusov, nemuseli by sme tie hlodavce zabíjať. Ale sú všade. Ničia všetko: jedlo, lieky, oblečenie, kožený tovar, káble.“

Z vybraných peňazí chce metropolita nakúpiť pasce. Kým sa jeho plán uskutoční, väčšina ukrajinských vojakov našla iné riešenie. Sú to mačky, ktoré sú v boji proti hlodavcom najúčinnejšie.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok