Streľba na Nevadskej univerzite v Las Vegas. Útok si vyžiadal viacero mŕtvych, strelca polícia zneškodnila

ta3/CNN
6.12.2023 21:11 , Aktualizované: 7.12.2023 10:30

Traja ľudia utrpeli smrteľné strelné zranenia a jedna osoba je v kritickom stave po stredajšej streľbe v areáli Nevadskej univerzity v americkom meste Las Vegas.

Vyzvala na vyhnutie sa oblasti

„Ide o aktívne vyšetrovanie. Prosíme, aby ste sa naďalej vyhýbali tejto oblasti a sledovali reagujúce pohotovostné jednotky," uviedla polícia na X.

Podľa skoršieho príspevku na sociálnych sieťach polícia reagovala na hlásenie o streľbe s viacerými obeťami v areáli univerzity.

„Zdá sa, že v súčasnosti je tam viacero obetí," uviedla polícia na X.

Útok trval hodinu

O 11:54 miestneho času univerzita zverejnila na internete núdzové oznámenie: „Univerzitná polícia reaguje na hlásenie o streľbe v BEH, evakuujte sa do bezpečnej oblasti, utečte - skrývajte sa - bojujte."

Krátko nato univerzita na X uviedla aj to, že polícia reaguje na „ďalšie hlásenie o streľbe v študentskej únii", a odporučila ľuďom, aby sa z tejto oblasti evakuovali.

Sekretárka lekárskej fakulty univerzity pre CNN uviedla, že boli požiadaní, aby sa ukryli na mieste.

V hale Beam Hall sídli univerzitná škola Lee Business School a podľa jej webovej stránky sa v nej nachádzajú kuchyne a laboratóriá s potravinami, počítačové laboratóriá a učebne.

Neďaleko masovej streľby z roku 2017

UNLV sa nachádza len niekoľko kilometrov od miesta masovej streľby na hudobnom festivale Route 91 Harvest v roku 2017, pri ktorej zahynulo najmenej 58 ľudí a stovky ďalších boli zranené.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok