Clintonová zvyšuje svoj náskok. Trumpa by porazila v 19 štátoch

TA3 ČTK
25.8.2016 15:15

Ak by sa americké prezidentské voľby konali v týchto dňoch, kandidátka demokratov Hillary Clintonová by svojho republikánskeho súpera Donalda Trumpa porazila v devätnástich štátoch. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu agentúry Reuters.

Pri terajšom hlasovaní by mala podľa ankety 95-percentnú nádej na celkové víťazstvo. Prezidentské voľby v USA budú v novembri. Trumpovi anketa predvída víťazstvo v najmenej 21 štátoch, ktoré ale majú väčšinou malý počet obyvateľov.

Pred hlasovaním vedie v predvolebnom prieskume Clintonová o šesť percentuálnych bodov. Predchádzajúce bleskové ankety agentúry Reuters a Ipsos pripisovali Clintonovej ešte väčší náskok. Clintonovú podporilo 45 percent opýtaných, Trumpa 33 percent.

Clintonová poráža v prieskumoch Trumpa prakticky po celý čas od júlových nominačných konferencií, ktoré ich kandidatúru potvrdili. Terajšie výsledky sú ale pre bývalú prvú dámu najpriaznivejšie. Podľa zahraničných komentárov Trump nemá nádej na víťazstvo, ak nezíska na svoju stranu viac žien, umiernených republikánov a príslušníkov menšín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok